Iedere morgen start Nieuwe Revu de dag op met het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van de nacht. Snelle nieuwsflitsen voor bij de koffie, ben je in drie minuten weer bij.

Dit gebeurde er terwijl je lag te slapen

Satudarah-leden opgepakt op De Dam

Vier leden van motorclub Satudarah zijn aangehouden na een vechtpartij in Zaandam. Dat meldde de politie vanochtend. De politie pakte de mannen afgelopen nacht op op de Dam. Het gaat om mannen van 23, 27, 28 en 31 jaar. Lees verder.

Code rood in Peking

Voor de tweede keer in een maand tijd hebben de autoriteiten in China de hoogste alarmfase afgekondigd voor de grote hoeveelheid smog in Peking. Staatspersbureau Xinhua meldde dat de alarmfase rood vrijdagochtend (lokale tijd) is afgekondigd. Lees verder.

Caitlyn Jenner meet fascinerende persoon

Caitlyn Jenner was in 2015 de meest fascinerende persoon volgens televisiehost Barbara Walters. Dat maakte Walters donderdagavond bekend tijdens haar jaarlijkse show op ABC, Barbara Walters Presents: The 10 Most Fascinating People. Lees verder.

Taliban maakt jacht op Islamitische Staat

De Taliban is in strijd met terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Afghanistan. De beweging heeft laten weten dat meer dan duizend strijders van een speciale eenheid van de Taliban zijn getraind om IS uit Afghanistan te verdrijven. Volgens de BBC zijn de Talibanstrijders actief in onder meer de provincies Nangahar, Farah, Helmand en Zabul. Lees verder.

Lees ook: Bij de koffie: Azealia Banks bijt in borst, Amerika spekt arabieren en meer…