Artikel
3

10 Feiten die aantonen hoe koekwaus Noord-Korea eigenlijk is

Oké, als we de grote leider van Noord-Korea moeten geloven is Noord-Korea een sprookjesbos waar angst, zorgen en geldpro...

Oké, als we de grote leider van Noord-Korea moeten geloven is Noord-Korea een sprookjesbos waar angst, zorgen en geldproblemen zijn verdwaald en geluk zegeviert. Dankzij spionagepraktijken weet de buitenwereld dat Kim Jong-Un een kaasverslaafde is die andersdenkenden het liefst een raket naar het hoofd slingert. De machthebber was ooit zo geagiteerd hoe een film hem portretteerde, dat hij hackers inschakelde om een cyberaanval te plegen op de makers. Zucht. En dat is slechts een topje van de ijsberg.

Noord-Korea maakte zijn eigen tijdszone Afgelopen augustus trad Kim Jong-Un in de voetsporen van Julius Ceasar, niet door glorieuze veldtochten te maken of een invloed te hebben op de westerse beschaving, maar door het invoeren van zijn eigen kalender. Volgens bronnen veranderde hij het besef van tijd zodat hij de 70ste verjaardag van Noord-Korea kon vieren. 70 jaar bevrijd van Japanse onderdrukking was volgens hem wel een feestje waard.

Kim Jong-Un heeft een constante hunkering naar Zwitserse kaas Toegegeven, wanneer jij de zoon van een schathemeltjerijke despoot bent met een oneindige toegang tot alles dat verkrijgbaar is, is een kaasverslaving niets om je voor te schamen. Waarom zit de beste man niet in een jacuzzi gevuld met modellen, een fles Goût de Diamants en een volle neus topkwaliteit cocaïne? We zullen er nooit achterkomen.

Kim Jong-Il’s jaarlijkse uitgave aan cognac was 800 keer groter dan het gemiddelde jaarinkomen van een Noord-Koreaan

Stel: je leest dat Mark Rutten 800 keer meer uitgeeft aan cognac dan jij in één jaar verdient bij je baan waar je dag-in-dag-uit jezelf naartoe sleept. Dan zou je knappen. Dan zou je opstaan en anarchie propaganderen.

Noord-Koreanen geboren na de Tweede Wereldoorlog zijn 5 centimeter korten dan de zuiderburen

Overlopers –of vluchtelingen vanuit Noord-Koreaans perspectief– hebben aangegeven dat Noord-Koreanen na de Tweede Wereldoorlog gemiddeld vijf centimeter korter zijn dan de zuiderburen. Dit is het gevolg van aanhoudende ondervoeding en leven op een dieet van kimchi –een soort zuurkool. Het resultaat van een netelige voedingswijze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Time

De staat heeft 28 haardrachten geselecteerd die bewoners mogen dragen

Als wij naar het kapsel van Ivo Niehe of Donald Trump kijken is dit nog niet eens zo’n slecht idee.

Noord-Korea scoorde tegen Brazilie in het wk van 2010

Wonder boven wonder verloren ze met 2-1. Dat is geen gezichtsverlies tegen een voetbalgrootmacht als Brazilië. Toch beweerde de Noord-Koreaanse Jack van Gelder dat Noord-Korea twee keer wereldkampioen is geworden.

Noord-Korea is samen met Somalië het meest corrupte land ter wereld

Zodra je qua corruptie wordt vergeleken met een land waar piraten kapen en mensen ontvoeren, dan weet je dat je niet echt lekker bezig bent.

Het aantal mensen dat beschikbaar is voor militaire dienst is 2,5 keer de populatie van Noorwegen

Er zijn 6.515 miljoen mannen en 6.418 miljoen vrouwen beschikbaar voor militaire dienst in Noord-Korea. Dat zijn dus 12.933 miljoen soldaten vergeleken met 5.1 miljoen woonachtigen in Noorwegen.

 

Slechts 2,83% van de wegen in het land zijn geasfalteerd

Het land kent 25,544 kilometer weg en daarvan is slechts 724 kilometer van geasfalteerd. Jij verstuikt dus dagelijks je enkels waneer je blootsvoets over een zandweg loopt, en de grote leider schenkt zichzelf nog eens een glas cognac in.

Gerelateerd nieuws