'Tijdens de seks veranderde mijn vriendje in een reptilian'

Waar geloven we anno 2019 nog in? Conspiracy en religie trekken steeds dichter naar elkaar toe, waardoor een nieuwe stroming ontstaat: conspirituality. Want dat we niet alleen zijn in het universum, is zeker...
Alien ufo

Vroeger was spiritualiteit nog ‘zweverig’, dus taboe, maar tegenwoordig is ze zo breed geaccepteerd dat conspiracy-websites haar gebruiken om er complotten aantrekkelijk mee te maken. Arjan Bos, van complotsite www.earthmatters.nl zegt in een video: ‘We willen alternatieve onderwerpen mainstream maken. Daarom komen bij ons eerst spiritualiteit en gezondheid en pas daarna de complotten, door ons “verborgen nieuws” genoemd.’

Met het spirituele element verbreden samenzweringssites hun markt, die zich vooral op internet bevindt. Zo zijn ufo’s en aliens steevast onderdeel van complotsites. Socioloog Jaron Harambam schrijft in zijn proefschrift over conspiracy: ‘Bijna alle samenzweringswebsites die ik heb onderzocht, beginnen met de aanname dat we niet alleen zijn in het universum, en dat daar meer over bekend is dan ons wordt verteld.’ Verhalen over buitenaardsen zijn volgens Harambam ‘immens populair in het samenzweringsmilieu’. In Nederland is geen recent onderzoek beschikbaar, maar in de Verenigde Staten gelooft bijvoorbeeld 42 procent dat 9/11 een complot was van de overheid en 56 procent dat ufo’s bestaan. In Nederland zal het om tientallen procenten gaan die in complotten en ufo’s geloven.

Met aliens zetten sites complotten in een breder, spiritueel kader. Dit complotgeloof is oude religie in een nieuw jasje. Zo lijken aliens wel heel erg op goden, die onpeilbaar ver weg in de hemel boven ons wonen. Ze bestonden al voordat de mensen bestonden, hebben ons geschapen, bemoeien zich op verborgen manieren met ons leven, en zullen na het einde der tijden en het oordeel over de slechten ons een paradijselijke wereld geven. Dit is traditioneel de corebusiness van goden. En is dat nu van aliens.

Complotsites zijn op-en-top religieus – zonder dat dat zo mag heten natuurlijk, want religies zijn volgens complotters bedacht om mensen onder de duim te houden. Toch leeft ook hier het geloof in een ultieme zin. Op www.wanttoknow.nl leer je dat te beseffen en ‘angst te transformeren in liefde’. Ook is er volgens de meeste sites leven na de dood; www.ninefornews.nl beschrijft bijna-dood­ervaringen als voorproefjes ervan.

Conspiracy en new age-spiritualiteit lijken op elkaar. Ook op complotsites lees je over een onzichtbare spirituele, genezende energie. Volgens beide bestaat er geen toeval, is alles met alles verbonden en is niks wat het lijkt. Wie zichzelf verlost van de ‘mind control matrix’ oftewel ‘spiritueel ontwaakt’ weet wat er écht aan de hand is. Alle twee geloven ze in een komende Nieuwe Tijd.

Complotreligie heeft niet een enkele godheid, maar kent er verschillende. Ze is polytheïstisch. Net als in de traditionele godenwerelden heb je wezens in verschillende vormen en maten: van bovenmenselijk goed tot bovenmenselijk kwaad. Neem de Nordics: lang, wit en goedaardig, aldus complotsite Nine For News. De Nordics zouden bezorgd zijn over de wereldvrede en brengen hun boodschappen op telepathische wijze over. Nordics zijn waakzaam, jeugdig, liefdevol en alwetend. Greys en Reptilians zijn echter van een slechte soort. Kwaadaardige aardse machthebbers zouden in het diepste geheim met hen onder één hoedje spelen.

Anders dan traditionele persoonlijke goden doen aliens zich meer voor als groepen dan als individuele persoonlijkheden. Alienvolken lijken op traditionele engelenscharen. Als alienvolken al geleid worden, dan kan dat ook zijn door een onpersoonlijke hogere macht. Zo stelt de website van The Event-NL dat het ‘Kosmisch Centraal Ras niet alleen het meest geavanceerde ras is dat interesse heeft gekregen voor het gebeuren op aarde, maar ook een Centrale Concentratie van God Bewustzijn is’. Een soort oppergod dus.

Volgens veel complotsites hebben aliens de mens op aarde gezet. De goden waren aliens, door onze verre voorouders alleen niet als zodanig herkend. Complotters doorzien dat. In feite zijn er echter geen overtuigende argumenten voor deze theorie. Wel voor het idee dat de tegenwoordige aliens modern vormgegeven goden zijn.

Hier en daar lees je dat we het nog niet aan zouden kunnen een zo geavanceerd soort wezens persoonlijk te ontmoeten. Zoals in joodse, christelijke en islamitische tradities de mensen hun god ook niet konden aanzien zonder te sterven. Er is een genre getuigenissen van ontmoetingen met aliens die niet erg prettig waren. Mensen beweren door ufo’s te zijn ontvoerd en als proefpersonen te zijn misbruikt, om daarna met een deels gewist geheugen te zijn teruggebracht.

Maar er zijn ook verslagen van intiemer persoonlijk contact. Behalve speculaties over geheim contact met wereldleiders, zijn er verslagen van persoonlijk contact te vinden op Facebook en samenzwerings-websites. Op de internationale The Event is Happening-Facebookgroep met ruim 88.000 leden, delen gelovigen de tekens die ze zien in het avondlicht of bijzondere wolkenformaties. Sommigen krijgen van aliens afkomstige boodschappen in hun dromen. Vaak zie je het idee van spiritueel Licht of Energie van aliens, waarop je kunt intunen.

Sommige spirituele complotters ervaren contact tijdens channelen, een ritueel waarin ze de beleving hebben boodschappen door te krijgen. Martijn van Staveren, de huisprofeet van Earth Matters, zegt meer dan duizend ontmoetingen met aliens te hebben gehad. En op www.indigorevolution.nl getuigt een vrouw van haar ‘interdimensionale paranormale liefdesrelaties met buitenaardse wezens’. Soms is er ook ongewild intiem contact met slechte aliens. Een groepslid vraagt in de Event-Facebookgroep: ‘Tijdens de seks veranderde mijn vriendje een paar seconden in een reptilian. Moet ik het hem vertellen of zal ik me rechtstreeks tot de reptilians richten?’

Sensaties van contact zijn voor de gelovigen vaak tekens waarmee de aliens hun (openlijke) komst op aarde aankondigen. Met rituelen kunnen de gelovigen helpen dit moment, ook wel ‘het Event’ genoemd, naderbij te brengen, zoals door mee te doen aan dagelijkse lichtmeditaties om stipt 17.00 uur Nederlandse tijd, of door met geestverwanten wekelijks bij elkaar te komen voor godinnenenergiemeditatie. De bekende spirituele leraar Tijn Touber gelooft ook in aliens en daarom heeft hij zijn nieuwe e-boek over alien-dna op de Nederlandse Event-site gedeeld. Zijn fans mediteren één keer per maand in meer dan duizend opengestelde huiskamers. ‘Je bent effectiever als je samen een krachtig meditatief veld creëert.’

Lees het hele artikel in Nieuwe Revu 32 of op Blendle.

Laatste nieuws