Dinsdag vingerdag: onze Marith krijgt een yoni-massage

Nieuwe Revu's seksexpert Marith Iedema denkt dat ze nooit meer seks kan hebben na een héél vreemde yoni-massage. 'Oh nee, dit is vreemd. Héél vreemd...'
Massage

'Dinsdag vingerdag!' Met dit bericht, van vriendin J., word ik wakker. Ik zit meteen rechtop. Vandaag is het zover: over ongeveer drie uur krijg ik een yoni-massage (‘een drukpunten- en ontspanningsmassage waarbij ook de genitaliën onder handen worden genomen’). ‘Ben je zenuwachtig?’ vraagt de cameraman tijdens de voorbespreking van het item (we schieten vandaag een pilot voor een nieuw tv-programma). Ik schud stoer met mijn hoofd: nee, totáál niet. Ik ben nieuwsgierig. Door het zelf te proberen, hoop ik straks te begrijpen waarom de yoni-behandeling steeds populairder wordt.

Na een reis van een uur bellen we aan bij de praktijk (aan huis) van de ongekroonde yoni-massagekoningin van Nederland. Samen met twee Amerikanen bedacht zij deze methode, en voerde hem als eerste uit op Hollandse bodem. De deur zwaait open. De vrouw voor mijn neus ziet er minstens twintig jaar ouder uit dan op de foto’s op haar site. Haar decolleté is diep en ze draagt jarretels onder haar rokje. Ik realiseer me ineens dat ik staar, schud vlug haar uitgestoken hand en loop achter haar aan naar de woonkamer. Vooraf las ik op verschillende sites dat een cliënt zich voor een geslaagde sessie absoluut niet aangetrokken hoeft te voelen tot de ‘gever’. Sterker nog: dat kan juist afleiden, want het is niet de bedoeling dat een vrouw geil wordt van de massage (al mag dit wel). Dat herhaal ik nu, als een mantra.

We gaan zitten en drinken thee. Ik schraap mijn keel en vraag semi-nonchalant: ‘Hoe oud ben je eigenlijk?’ ‘Zestig plus,’ krijg ik als antwoord. Ik besluit dat ik niet wil weten wat die ‘plus’ is. De sekscoach behandelt al een kwart eeuw vrouwen van 20 tot 70 jaar oud. De redenen waarvoor cliënten komen zijn verschillend: vaginisme, pijn met vrijen, niet kunnen klaarkomen. Maar er komen ook dames op consult die ‘nóg meer uit seks willen halen’. De coach roert en drukt, op en in de yoni, om erachter te komen waar pijn- en plezierplekken zitten. ‘Een geslaagde sessie zorgt ervoor dat de vrouw tijdens haar dagelijks leven meer zin krijgt in seks.’ Ik kan me er níks bij voorstellen.

‘Wil je dat ik naakt ben tijdens de behandeling, of mijn kleding aan hou?’ De vraag overvalt me. ‘Uhmm. Wat heb je zelf liever?’ vraag ik. Ondanks de camera trekt de sekscoach haar tenue liever uit. ‘Dan zijn we helemaal gelijk, en krijg ik geen vlekken op mijn kleding van de olie,’ zegt ze. Ik stel me voor hoe ze poedelnaakt over me heen buigt, en weet ineens zéker dat ik liever heb dat ze kleding draagt. Toch knik ik lafjes. ‘En wil je dat ik latex handschoenen aantrek?’ Zelf geeft ze de behandeling liever zonder. ‘Nou, niet per se hoor,’ mompel ik. ‘Dan nog een laatste vraag: ik geef deze massage altijd in bed. Is dat goed?’ ‘In je eigen bed?!’ vraag ik verschrikt. Nee, dat niet. ‘Ik heb een speciaal yoni-bed.’

De coach trekt de behandeling wel erg in de seksuele sfeer. Naïef misschien, maar door mijn vooronderzoek kreeg ik de indruk dat de yoni-massage niet seksueel van aard is. Ik verwachtte een professionele setting: een witte jas en een massagetafel, met daar overheen een vel papier. Nu blijkt dat ik straks naakt in bed duik met de masseuse, groeit mijn ongemak.

‘Zullen we dan maar?’ Ze gaat me voor de trap op. Als een mak lammetje volg ik haar. De cameraman loopt achter me aan. Hij blijft erbij tijdens de rugmassage en vertrekt als het tijd is voor ‘fase twee’. Hij vangt mijn paniekerige blik en fluistert: ‘Je kan er nog onderuit, hè?’ Ik kan niet ontkennen dat ik overweeg keihard weg te rennen, maar besluit tóch door te zetten. Ik heb hemel en aarde bewogen om deze afspraak te regelen, dus húp, gaan met die banaan.

De yoni-kamer zou niet misstaan in een bordeel. Er hangen grote spiegels aan de wanden en overal liggen rode kussens. Ik plof neer op bed en knijp mijn ogen stijf dicht. Hoe minder ik zie, hoe beter. De sekscoach kleedt zich uit en komt naast me zitten met alleen een lichtroze slip aan. Ik heb niks tegen een naakt lijf, hoe rijp ook, maar in déze context voel ik me er onbehaaglijk bij.

De massage begint. Ik kan het toch niet laten in de spiegel te kijken en zie de sekscoach doggystyle over me heen gebogen zitten. Snel sluit ik mijn ogen weer. De cameraman vertrekt, en ik hou mijn adem in. Oh nee, dit is vreemd. Héél vreemd. Ik denk aan een gespierde man. Het helpt niet. Ik wil dat ze van me afblijft. ‘Mag ik bij je yoni naar binnen, daar kan ik pas écht dingen voelen.’

Ik had vooraf al aangegeven dat daar mijn grens lag. ‘Nee, nee, nee!’ Ik schreeuw bijna. Gelukkig is het dan snel afgelopen. De hele rit naar huis spoken de beelden door mijn hoofd. De cameraman kijkt bezorgd. ‘Gaat het wel?’ Nee. ‘Ik denk dat ik nooit meer seks kan hebben.’

Laatste nieuws