Premium

Het hemd van het lijf

Voor proefondervindelijk onderzoek toog onze seksexpert samen met een vriendin naar een Amsterdamse stripclub. Waar ze niet alleen werd getrakteerd op een lapdance, maar ook op openhartige verhalen van enkele danseressen. ‘Wat ik hier verdien, verdien ik nergens.’
Marith Iedema

Vriendin J. en ik zitten op een roodfluwelen bank in stripclub BonTon in Amsterdam. We drinken gin-tonic met gouden rietjes en kijken onze ogen uit. De sfeer in deze stripclub is anders dan in de clubs die we eerder bezochten: losser en vrolijker. De meisjes zitten met z’n allen aan de bar en hebben de grootste lol samen, terwijl ze champagne en cocktails drinken. Voorafgaand aan het rondje dansen op het podium zetten ze hun eigen muziek op. De een kiest voor tranentrekker Lost van Anouk, de ander gaat voor een rapnummer.

Diepe zakken

Na een tijdje komen er twee danseressen naast ons zitten: lang, slank met ronde billen en borsten. ‘Willen jullie een lapdance?’ Dat willen we! Zéker J. – die ook op vrouwen valt – is dolenthousiast. Maar: first things first. Ik vertel dat ik schrijf en benieuwd ben naar hun werkzame leven. De meisjes vertellen openhartig. Veel klanten die het chique BonTon bezoeken, hebben diepe zakken. Strippers verdienen aan de lapdances, aan de privésessies in de kamers bovenin de club en ze krijgen een percentage van de drankomzet. Het totaalbedrag kan aardig oplopen. Op een goede dag verdien je makkelijk 2000 euro, vertrouwt het meisje dat zich voorstelt als S. me toe. Het nadeel daarvan: ‘Als ik vertrek met 1000 euro ben ik echt chagrijnig.’

Weet je wat kut is? Van die mannen die aan je tepels draaien

Veel geld went snel, weet S. ‘We zijn allemaal vriendinnen. Zij daar is mijn bestie,’ zegt S. Ze wijst naar het meisje dat ondersteboven in een paal hangt. ‘You go, girl!’ roept ze. Dan vervolgt S: ‘Ik stelde jaren geleden voor dit werk eens te proberen. Toen bleek dat zij me net hetzelfde wilde vragen! Toevallig, hè?’ De meisjes waagden een poging en het strippen beviel ze. Zeker hier hebben ze het naar hun zin. ‘We werken hier voor twee vrouwen, en dat is fijn. Ze snappen ons.’

Donker hoekje

J. kijkt me aan met een blik van: gaat er nog wat gebeuren, of wat? Net op dat moment zegt S: ‘Dus, een lapdance?’ J. springt op. De meisjes pakken onze handen en begeleiden ons naar een donker hoekje achterin de club.

‘Hoe zit het met seks?’ wil ik weten. Terwijl S. haar fantastische borsten in mijn gezicht duwt vertelt ze. (Een aparte, maar zeker niet onprettige manier om een gesprek te voeren) Klanten mogen haar billen en borsten aanraken, anders dan in veel andere stripclubs. ‘Jij dus ook hè!’ Ik leg snel mijn handen op haar heupen. S.’s grens ligt bij naakt dansen. Seks staat niet op het menu.

Een aantal jaar geleden is ze een tijdje gestopt met strippen. S. wilde niet dat heel Amsterdam wist van haar beroep en het nieuws ging als een lopend vuurtje. Lang hield ze de stop niet vol. ‘Wat ik hier verdien, verdien ik nergens,’ zegt ze. Als S. twee goede dagen heeft, neemt ze de rest van de week vrij. ‘Dat is een heerlijk gevoel,’ zegt ze. ‘Jezus. Hou nou eens op met de journalist uithangen!’ roept J. Haar wangen zijn vuurrood. Ik lach en besluit me te concentreren op de lapdance. Maar S. heeft de smaak te pakken. En ze kan prima praten en me tegelijkertijd berijden.

Even beffen

Ze vertelt verder: ‘Weet je wat kut is?’ Ik schud m’n hoofd. ‘Van die mannen die aan je tepels draaien.’ Het meisje op J.’s schoot bemoeit zich ermee. ‘Ja, echt! Alsof ook maar één vrouw op de wereld dat lekker vindt.’ Ik wil weten of de meisjes zich weleens aangetrokken voelen tot hun klanten. De stripper op J.’s schoot schudt van nee. S. slaakt een diepe zucht. ‘Nou, toevallig wel. Mijn god. Vorige week kwam er een heerlijke man langs.’ Hij boekte een privésessie met S. Ze zaten naakt in een van de bubbelbaden en hij vroeg of hij haar héél even mocht beffen. Alles in haar lijf schreeuwde ja, maar ze zei nee. ‘Ik moet grenzen stellen.’ S. is een stripper, geen prostituee.

Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Nieuwe Revu thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct

Laatste nieuws