6 ontgroeningen die het bangalijstje van Vindicat doen vebleken

De ontgroeningen bij studentenverenigingen zijn weer eens in opspraak. Dit keer omdat een feut van Vindicat een klap op...

De ontgroeningen bij studentenverenigingen zijn weer eens in opspraak. Dit keer omdat een feut van Vindicat een klap op zijn hoofd heeft gekregen. Vorige week ging de bangalijst van Vindicat al viral. Om maar te zwijgen over het contract dat de feuten moesten tekenen

Maar het kan erger hoor. Een aantal smerige ontrgroeningsstreken op een rij, waarvan drie met een dodelijke afloop. Conclusie: in Groningen zijn ze het hardst.

Tekst: Feline Lindhout

1997: Een litertje Jenever

009

Ga je dood aan het drinken van Jenever? Nee, maar wel als je een liter achterover moet gieten. Met recht valt te zeggen dat één van de ergste ontgroeningen die van Reinout Pfeiffer is. Hij moest zich bewijzen tegenover, jawel hoor, Vindicat atque Polit. Het idee van ouderejaars was dat hij de jenever weer zou uitkotsen, maar dat lukte Reinout niet. Tijdens zijn slaap kreeg hij een epileptische aanval en overleed de Rotterdammer.

1997: Overreden met een bestelbus

Twee weken voordat Reinout overleed, gebeurde er bij Vindicat al een dodelijk ongeluk. Een Groningse student viel in slaap in het gras, na veel drank en weinig slaap. ’s Avonds stapt een van de kampleiders in een bestelbusje en rijdt over de jongen heen. De jongen belandt in het ziekenhuis.

2002: P-O-E-P

DSC01506

Om lid te worden van studentenvereniging Vertitas moet je veel over hebben. Diverse eerstejaarsstudenten verklaarden dat ze poep in hun haren gesmeerd kregen en gedwongen werden om bruistabletten op te eten, waardoor ze gingen schuimbekken. Een andere optie was het anaal inbrengen van de bruistablet. Na deze klachten verbrak de Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Utrecht de band met Veritas. De vereniging heeft deze geruchten altijd ontkend.

2005: Comazuipen met... water

Oké, hij raakte niet in coma, maar wel anderhalve dag buiten bewustzijn. Een 21-jarige student uit Groningen liep een watervergiftiging op tijdens de ontgroening bij de kroegcommissie van Albertus Magnus, omdat hij maar liefst zes liter water binnen had gekregen. Een paar maanden eerder overleed er al een jongen in de VS aan watervergiftiging.

2007: Seks met kippen

6243920443_b4063390ca_b

Ja, je leest het goed. Studenten in Utrecht werden gedwongen om seks te hebben met kippen. Verder zouden ze nog dierenbloed hebben moeten drinken, terwijl ze een geamputeerde stierenlul bij hun moesten houden. Uiteraard ontkent de vereniging dit ontgroeningsritueel.

2010: In de fik!

Na het waterincident bij Albertus Magnus, gebeurde er een paar jaar later iets anders opmerkelijk. Een 21-jarige jongen werd op een eilandje bij Giethoorn in brand gestoken door een ander aspirant-lid. Waarom? Omdat de jongen daar zelf om vroeg! Hij vroeg hem het Sinterklaaspak die hij aanhad in de fik te steken. Er ontstond een grote vuurbol en de jongen rende in paniek het water in. Hij raakte zwaargewond, maar de ontgroening ging gewoon door. Hij werd pas veertig uur later naar het ziekenhuis gebracht!

2016: Klap op kop

Een aspirant-lid van het Groningse studentencorps Vindicat is dit jaar tijdens zijn ontgroening dusdanig hard op zijn hoofd geslagen, dat hij met hoofdletsel moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Lekker bezig, gastjes.

ANP-27103322 (1)

Laatste nieuws