Artikel

5,7 Miljoen voor één maand werk

De Duitse Ziggo-topman René Obermann had het slim bekeken: nog geen maand nadat hij begon bij Ziggo werd het bedrijf ove...

De Duitse Ziggo-topman René Obermann had het slim bekeken: nog geen maand nadat hij begon bij Ziggo werd het bedrijf overgenomen door Liberty Global. Exit Obermann, maar hij kreeg wel drie jaarsalarissen mee (totaal 2,25 miljoen), plus een tekenbonus van 2,45 miljoen. Dat maakt 5,7 miljoen voor 1 maand werk. Is dat evenveel als Messi en Tiësto? En wat kan Obermann met dat geld doen?

 

* Het maandsalaris van Cristiano Ronaldo is 2,7 miljoen, dat van Lionel Messi bedraagt 2,5 miljoen. Obermann verdiende in januari dus bijna evenveel als de twee best betaalde voetballers bij elkaar, zonder een bal te raken.

* Tiësto verdient als best verdienende Nederlandse dj bijna 2 miljoen per maand. Armin van Buuren zit op iets meer dan een miljoen, Afrojack op ruim een half miljoen. David Guetta toucheert maandelijks 1,8 miljoen. Zonder plaatjes te draaien verdiende Obermann afgelopen maand dus meer dan Tiësto, Armin van Buuren, Afrojack én David Guetta bij elkaar.

* Het populairste Ziggo-abonnement (Alles in één Plus) kost 53,95 euro per maand. Van zijn bonus kan Oberman dus een stad van 105.000 inwoners (Alphen aan den Rijn) een maand gratis laten bellen, internetten en tv-kijken. Of een dorp van 8800 inwoners een jaar lang.

* De Ziggodome telt 17.000 plaatsen die bij grote concerten (Beyoncé, Lady Gaga) gemiddeld 60 euro kosten. Dat is in totaal iets meer dan 1 miljoen euro. Dus kan Oberman van zijn maandsalaris vijf keer de hele Ziggodome uitverkopen – en dan kan hij ook nog iedere bezoeker op twee biertjes trakteren.

Door André Nientied

Gerelateerd nieuws