Artikel
3

Verliefd op anabole steroïden

Tijdens een kuur spuit Joey (24) wekelijks 1000 milligram testosteron in zijn bil. Daarnaast neemt hij een groeihormoon...

Tijdens een kuur spuit Joey (24) wekelijks 1000 milligram testosteron in zijn bil. Daarnaast neemt hij een groeihormoon en insuline. Hij wil in alle openheid praten over zijn gebruik, want er is veel onwetendheid. In Nieuwe Revu lees je deze week een groot verhaal over het gebruik van anabole steroïden waarin Joey en andere gebruikers vertellen over de risico's die ze nemen met het gebruik van anabole steroïden.

Anabolen steroïden gebruik

Als bodybuilder Joey de Helmondse sportschool inloopt, wordt hij nonchalant begroet door de vijf of zes andere gasten die er aan het pompen zijn. Een knikje hier, een hé daar. Volgens Joey doen ook zij allemaal weleens een kuurtje. Let op: dit is geen fancy fitnesscentrum. Hier geen groepslessen, geen body balance of pilates. Geen schaal met gratis fruit op de balie. Als je hier aan je conditie wilt werken, zul je het moeten doen met een schamele loopband en een oude hometrainer. Alle andere apparaten zijn erom te pompen. Massa kweken. Bulken. Dit is Helmond, niet het fakking Gooi. ‘Ga je een verhaal over hém schrijven?’ Dit vraagt een breed grijnzende kerel met vage tatoeages. ‘Schrijf maar op dat hij er nooit langer dan een half uur is.’ Hij en zijn pomp-maatje lachen als hyena’s. Joey zit aan de kleine balie schuine streep koffiehoek met een bakkie leut en laat het hoongelach gelaten over zich heenkomen. Hij is het gewend. Hij is de breedste hier – 1 meter 86 lang, 112 kilo zwaar – en daarnaast ook nog eens het mooist in verhouding. Dat wekt afgunst. Die andere mannen trainen langer, maar worden minder groot en raken minder vet kwijt. Ze zijn gespierd zonder plan, zonder kennis en vaak mét een buikje.

Steroïden vreten als winegums

Joey weet wat ze denken: dat hij steroïden vreet als winegums. Ze zien hem binnenkomen, slechts een half uur tot een uur keihard aan het ijzer trekken en dan weer vrolijk vertrekken. En iedere keer dat ze hem zien, is hij nog groter, nog mooier gespierd dan zij. Ze kunnen het maar moeilijk geloven. ‘Steroïden zijn maar 10 procent van het geheel,’ legt Joey uit. ‘Ook trainen is maar 10 procent. De rest is voeding en discipline. Als je niet weet wat je doet, gaat het mis. Kijk naar sommige van die gasten hier. Ze eten te veel, of de verkeerde dingen, en pakken anabolen op de verkeerde momenten. Moet je kijken hoe ze eruitzien.’ Terwijl Joey praat en koffie drinkt, schiet zijn blik af en toe naar de apparaten. Ze lonken naar hem, zijn lichaam lijkt erop te reageren, te anticiperen. Hij recht zijn schouders, maakt zich groter. Zijn borstspieren spannen zich af en toe kort aan; bulken vervaarlijk onder zijn Gorilla Wear-hemd. Na het laatste slokje koffie gaat hij aan de slag. Hij maakt het ijzer zijn bitch. Sommige apparaten gaan hem zelfs te makkelijk af, kunnen niet zwaar genoeg worden afgesteld. ‘Bij de andere scholen waar ik train, kunnen er meer schijven op,’ zegt hij terwijl hij zijn biceps traint met halters van 40 kilo...

Verder lezen? In de nieuwste editie van Nieuwe Revu lees je het volledige artikel over Joey en andere steroïdengebruikers. Het verhaal is geschreven door Henk van Straten. Nieuwe Revu editie 29/2013 ligt vanaf woensdag 17 juli in de winkels. Nieuwe Revu is ook online los te bestellen.

Nieuwe Revu verschijnt ook op de iPad via de app van Tijdschrift.nl. Downloaden doe je hier. Ook eerder verschenen nummers zijn daar te downloaden.

Gerelateerd nieuws