Door: Revu Redactie
Artikel
4

Bijles van Marith: Lurken, naaien, snurken

Seks onder invloed van verdovende middelen – ook wel chemseks genoemd – is populair. Vooral in Groot Brittannië. Britse...

Seks onder invloed van verdovende middelen – ook wel chemseks genoemd – is populair. Vooral in Groot Brittannië. Britse gezondheidsorganisaties luidden vorig jaar zelfs de noodklok. Mensen zouden zich dagen achter elkaar suf neuken, zonder te slapen, te eten of zich te bekommeren om geslachtsziektes. Brits onderzoek wees uit dat eenvijfde van de 1142 respondenten in de laatste vier jaar aan chemseks deed. Vooral in de gayscene is het populair. Het gevolg: een alarmerende stijging in hiv-infecties en drugsverslaafden.

Uit een rapport van kenniscentrum Rutgers bleek dat zo'n twee tot vier procent van de Nederlandse jongeren onder de 25 jaar seks heeft gehad onder invloed van harddrugs. Verder zijn er geen cijfers bekend over de toestand in Nederland. Wel meldden betrokken instanties een tijd geleden zich – voorzichtig – zorgen te maken dat de Britse chemsekstrend overwaait naar ons land.

Vooral crystal meth en GHB zijn geliefd onder chemseksers. De hoogste tijd voor een bijlessessie seks en drugs. Vandaag zal ik het hebben over GHB. Wat is er zo lekker aan seks, verdoofd door het middel, en hoe beperk je de risico’s als je het wilt proberen (het is natuurlijk veiliger om deze trend aan je voorbij te laten gaan)? Binnenkort zal ik ingaan op seks onder invloed van crystal meth, een verhaal apart.

Lustverhogend

Seks is leuk. Drugs zijn leuk. Niet gek dat je goud in handen hebt als je deze twee zaken combineert. Voorop staat natuurlijk dat je voorzichtig moet zijn. Drink genoeg. Neem af en toe even pauze, eet iets – ook als dit het laatste is waar je zin in hebt. Ik weet dat het vervelend is, maar gebruik als je geen vaste partner hebt in hemelsnaam een condoom. Zéker – in het extreme geval – dat je aan orgies doet. GHB is gevaarlijk, als je er te veel van neemt kan je in coma raken en zelfs doodgaan. Daarnaast is het verslavend.

Maar als je maat weet te houden, kan het effect fantastisch zijn, vooral tijdens de seks. Het belangrijkste is dat je niet te veel neemt. Haal het dus vooral niet in je hoofd het middel uit een spaflesje te drinken, zoals ik jongeren in de Zembla-documentaire Knock-out in Brabant zag doen. Totaal gestoord. Gebruik kleine beetjes en zie erop toe dat je bedpartner hetzelfde doet (tenzij je necrofiele neigingen hebt). Op internet zijn maatbuisjes te koop. Zo kan je de hoeveelheid GHB die je binnen krijgt exact afmeten. Neem als vrouw nooit meer dan een half buisje per uur. Een man kan meer aan. Maar ik zou nooit een hele nemen (bevat vijf milliliter), en hoogstens voor driekwart buis gaan. Er is niks onaantrekkelijker – en enger – dan iemand waarbij het licht uit gaat tijdens de daad. Het is de bedoeling dat de sekssessie onvergetelijk wordt, maar niet op die manier. Kijk dus uit. Als het GHB betreft, zit gevaar in een klein hoekje.

Van GHB word je opgewonden. Dat is algemeen bekend. Dus zorg, als je het besluit te nemen, dat er iemand in de buurt is die seks met jou wil. Ik heb op een after iemand weleens zo wanhopig van geiligheid gezien dat hij de bank maar te grazen nam, in het bijzijn van een groep van ongeveer twintig mensen. Traumatiserend, voor alle partijen. Een vrouwelijke kennis omschreef het effect als volgt: ‘Het is alsof mijn clitoris opzwelt, mijn vagina klopt. Ik móet iets in me voelen.’ GHB werkt lustverhogend. Je kan erdoor in extase raken. Onzekerheden over je voorkomen of prestaties, die anders een rol spelen tijdens seks, zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Aanrakingen voelen heftiger. Sommige mensen komen klaar als nooit tevoren, anderen juist helemaal niet. Dat is niet erg. Want seks met GHB is al een licht orgasme op zich, één dat urenlang kan aanhouden. Met GHB ben je grenzelozer. Durf je meer. Pijn wordt fijn, seks rauw.

Seks zonder roes

Voor je naar de eerste de beste dealer rent om een flesje te scoren (50 euro voor een kwart liter, meestal): vergeet de nadelen niet. Grenzeloosheid kan fijn zijn. Maar niet per definitie. Als je met GHB op ineens alle remmen losgooit, kan je later spijt krijgen van je acties. Nog een keerzijde: seks met GHB kan zó lekker zijn, dat ‘normale’ seks er maar kaal bij afsteekt. Mijn advies luidt dan ook: doe het verantwoordelijk en nooit vaker dan één keer in de zoveel maanden. Zie het als een bijzonder uitstapje. Zodra GHB-seks de norm wordt, ben je fucked. Ik ken mensen waarbij dit het geval is. Gewone seks zien ze als saai, kleurloos. Ze zijn onzeker over hun kunnen zonder de roes waarvoor het middel zorgt. Dé manier om verslaafd te raken.

Gerelateerd nieuws