Artikel
3

'Boston Bombing is in scene gezet'

Gisteren vonden de herdenkingen plaats voor de slachtoffers van de Boston Bombing, waarbij vorig jaar drie mensen om h...

Gisteren vonden de herdenkingen plaats voor de slachtoffers van de Boston Bombing, waarbij vorig jaar drie mensen om het leven kwamen. Later op de dag werden twee verdachte rugtassen gevonden op de finishlijn van de Boston marathonloop. Door de verhoogde beveiliging rond het gebied kon de omgeving snel worden ontruimd, waarna de explosievendienst beide tassen veilig tot ontploffing bracht. Er werd dezelfde dag nog een verdachte aangehouden. Zijn deze ontwikkelingen onderdeel van het complot dat Bennie van der Put (41) deze week uitgebreid in de Nieuwe Revu schetst?

Nadat Bennie vorig jaar zijn been brak belandde hij in het ziekenhuis en kon geen kant op. Hij hoefde zich echter niet te vervelen. Toen hij lucht kreeg van de Bosting Bombing had hij al snel het gevoel dat er iets niet helemaal pluis was. Met zijn laptop speurde hij naar gegevens om te bewijzen dat de aanslag onderdeel van een samenzwering was.

‘Ik ben geen complotdenker. Ik heb onderzoek gedaan en zelfs een kind met een hersenbeschadiging en één oog kan zien dat er niets klopt van de beelden.’

Zo noemt Van der Put een filmpje waarbij te zien is hoe een man op de stoep ligt nadat zijn onderbenen zijn weggeblazen door de explosie. Als er eenmaal hulp arriveert en hij in een rolstoel gehesen wordt geeft de gewonde man geen kik. Raar, vindt Bennie, want zelfs getrainde militairen schreeuwen het uit van de pijn als er in hun been wordt geschoten.

De man zonder onderbenen is volgens Van der Put een crisisacteur. Dit is een acteur die speciaal wordt ingezet om militairen te leren omgaan met traumatische schouwspelen tijdens oorlogsmissies. Veel van dit soort acteurs hebben geamputeerde ledematen, hetgeen hen extra geschikt maakt voor zulke klussen.

Een ander treffend voorbeeld van een crisisacteur is Heather Abbott volgens Bennie. De goedlachse blondine wordt vanuit haar ziekenhuisbed geïnterviewd door CNN. Haar voet was nog te redden, toch besloot ze hem te laten amputeren. Van der Put gelooft er niets van: ‘Ik zou er echt alles aan doen om mijn voet te behouden. Ik krijg zin om mijn been er af te zagen. Nooit meer schoenen kopen, nooit meer teennagels knippen. Lekker makkelijk!’

Ook Adrianne Haslet flest de boel. Zij zou volledig in paniek raken zodra ze vuurwerk hoort. Na de aanslagen wandelt zij op haar dooie gemak een vol honkbalstadion binnen. ‘Dit is echt slecht geacteerd’, stelt Bennie, ‘ze kan niet tegen een beetje vuurwerk, maar een vol stadion is geen probleem. Ongelofelijk.’

Is er nog meer? Jazeker. Het meesterplan van de Amerikaanse overheid is tot op het bot ontleed door Van der Put. Een Powerpoint-presentatie uit 2008 van ene Richard Serino, destijds hoofd van Bostons Emergency Medical Services, laat alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. In een document genaamd ‘A Tale of Two Cities and the Running of a Planned Mass Casualty Event’ worden stap voor stap de voorbereidingen blootgelegd. Na het presenteren van dit fraai stukje denkwerk werd Serino gepromoveerd naar het Federaal Bureau voor Rampenbestrijding (FEMA). Hij zou samen met Rene Fielding (directeur FEMA) en Susan Bump (woordvoerster) het trio zijn die de touwtjes in handen hebben gehad. Het verbaast Van der Put dan ook nauwelijks als hij in een van de filmpjes Serino ziet langskomen waarin hij er alles aan doet om maar niet door de mand te vallen. ‘Je ziet dat hij aanwijzingen aan het geven is’, merkt Van der Put op.

In de nieuwste editie van Nieuwe Revu geven onder andere Mat Herben en diverse trauma- en heelkunde-experts commentaar op de visie van Bennie van der Put.

Hieronder nog enkele filmpjes welke volgens Bennie bewijs vormen dat de Boston Bombing een Hoax is.

Foto ANP

Verder lezen? De volledige reportage staat in de nieuwste editie van Nieuwe Revu. Deze ligt vanaf 16 april in de winkels. Nieuwe Revu is ook online los te bestellen. Daarnaast verschijnt Nieuwe Revu ook op de iPad via de app van Tijdschrift.nl. Downloaden doe je hier. Ook eerder verschenen nummers zijn daar te downloaden.

Gerelateerd nieuws