Artikel

DWDD beboet voor reclame voor Yvon Jaspers

[caption id="attachment_11424" align="alignleft" width="189" caption="Foto: ANP"][/caption] Wetten zijn er om nagelee...

Wetten zijn er om nageleefd te worden, maar in tijden van financiële crisis gaat men net iets creatiever om met regeltjes. Zo ook Matthijs van Nieuwkerk met 'zijn' De Wereld Draait Door. Op 18 november 2010 zond DWDD een fragment uit waarin Van Nieuwkerk in gesprek is met Yvon Jaspers over haar nieuwe, zelf ontworpen servies. Net teveel reclame voor op de publieke omroep, oordeelde het Commissariaat van de Media in november 2011. Het nieuws werd een paar maanden stilgehouden, maar de VARA moet echt gaan betalen: 50.000 euro.

Door de noodzakelijke bezuinigingen zijn de verschillende publieke omroepen genoodzaakt om via reclame en innovatieve verkoopideeën wat extra centen binnen te halen. Daarbij durven ze het aan de Mediawet wat minder nauw te nemen. Niet alleen de VARA is nu beboet, eerder werden de TROS en VPRO al op de vingers getikt door het Commissariaat. In de Nieuwe Revu van deze week analyseert Mark Koster de trend in medialand hoe de publieke omroepen met nevenactiviteiten wat extra geld binnenhalen.

Bekijk de video in andere formaten.

 

 

Gerelateerd nieuws