Artikel

Fotoserie #LL13

Waar je op Lowlands bij ‘hiphopsupergroep’ Great Minds vooral ernstige blikken zag van meerappende tienerboys, ging he...

Waar je op Lowlands bij ‘hiphopsupergroep’ Great Minds vooral ernstige blikken zag van meerappende tienerboys, ging het bij The Opposites om het feest. Big2 en Willy zijn geen goeie zangers. Hun versie van Nirvana’s Smells Like Teen Spirit, tijdens de tribute aan Nevermind, was niet om aan te horen. Tijdens hun eigen optreden lieten ze daarom het publiek het vuile werk opknappen, waardoor het een groot meezingfestijn werd. En daardoor een van de hoogtepunten van Lowlands. Met een spectaculaire show op Pinkpop al in de pocket, is 2013 helemaal het jaar van ?The Opposites.

Het zal vast door zijn nieuwe look komen dat de Alpha-tent niet volstroomde voor afsluiter Nick Cave. Want met zijn stippenblouse en jarenzeventighaar, leek Nick Cave verdacht veel op crooner Neil Diamond. En croonen deed Nick Cave ook. Maar niet over lieve meisjes en bosjes bloemen, maar over niemand minder dan de duivel. ‘He’s got a fucking iPhone in his hand,’ zong de 55-?jarige Cave angstaanjagend. Al die iPhones bleven dus keurig in de zak. Ideetje voor Prince?

De thuisblijver zag het meteen: Empire of the Sun-zanger Luke Steele zong niet live. Het duo dat niet als duo, maar als eenmansformatie met huurlingen de wereld rondtourt, doet alles voor de show. Monsters op het podium, glitterpakken, indianentooien, je kon het zo gek niet bedenken, of Luke had het bij de feestwinkel gehaald. En dan waren daar nog de liedjes: Alive, We Are the People, Walking on a Dream. Daar konden de onehitwonders van Crystal Fighters en The Lumineers nog een puntje aan zuigen. Live of niet.

Kamperen in een tentje of Lowlands thuis op de buis kijken en je kapot ergeren aan Eric Corton en Roosmarijn Reijmer. Het is kiezen tussen twee kwaden. Gelukkig doet Kendrick Lamar zowel je tentje als die vervelende presentatoren even vergeten. Want de beste rapper van het moment maakte zijn reputatie helemaal waar. Onlangs haalde hij zich nog de woede van bekend rappend Amerika op de hals door te zeggen dat hij ze allemaal gaat ‘vernietigen’ met zijn raps, op Lowlands liet hij horen dat hij ook echt gevaarlijk goed is.