Artikel

'Ik moest Jan-Dirk Paarlberg liquideren.'

In 2010 kreeg vastgoedmiljonair Jan-Dirk Paarlberg een belletje van justitie: iemand had een prijs op zijn hoofd gezet....

In 2010 kreeg vastgoedmiljonair Jan-Dirk Paarlberg een belletje van justitie: iemand had een prijs op zijn hoofd gezet. De beoogde huurmoordenaar was een 'zakenman' Martijn de Haan. Hij vertelde aan Nieuwe Revu hoe hem een miljoen euro werd aangeboden. Het enige wat hij hoefde te doen was Jan-Dirk Paarlberg te vermoorden.

In eerste instantie zoekt De Haan contact met Nieuwe Revu wegens een persoonlijk probleem. Hij had geld nodig. Of wij een loan shark kenden die hem aan wat geld konden helpen. Na een afwijzend antwoord blijft De Haan geregeld contact opnemen met Nieuwe Revu. In de lente van 2010 bekent De Haan telefonisch dat hem is gevraagd de vermogende Paarlberg te vermoorden. Uiteindelijk brengt De Haan de politie op de hoogte van het aan hem voorgelegde verzoek. Justitie schrijft direct Paarlberg aan om hem te waarschuwen voor een mogelijke aanslag.

De Haan vermoedt dat het verzoek uit de hoek van de familie Endstra komt. Haico Endstra, de jongere broer van de eveneens geliquideerde Willem Endstra, doet overigens het hele verhaal af als 'baarlijke nonsens'. Momenteel zit De Haan in Frankrijk vast op verdenking van een dubbele moord. Hij riskeert een levenslange gevangenisstraf.

Gerelateerd nieuws