Artikel

'Ik snuif niet meer, de kwaliteit is tegenwoordig allemaal kut'

Golden Earing bestaat vijftig jaar en brengt 4 december het mini-album The Hague uit. Onze verslaggever sprak met zanger...

Golden Earing bestaat vijftig jaar en brengt 4 december het mini-album The Hague uit. Onze verslaggever sprak met zanger Barry Hay, de enige Nederlandse 65-plusser die zich een jonge god mag noemen.

Het nieuwe album is, zoals de naam al doet vermoeden, een een ode aan de stad Den-Haag. Tegenwoordig slijt Hay zijn dagen op Curaçao, maar  de stad waar hij getogen is, zal natuurlijk nooit uit zijn hart verdwijnen.

Of zoals hij het zelf zegt: "Den Haag is en blijft Den Haag. We zijn er allemaal opgegroeid en hebben er alles meegemaakt. Ik snap eigenlijk niet dat we niet eerder een album zo hebben genoemd."

Lees ook: Barry Hay heeft altijd een plankje bij zich

Toch vindt het jubileumconcert niet plaats in Den-Haag, maar in Ziggo Dome te Amsterdam. "Simpelweg omdat er in Den-Haag geen Ziggo Dome staat. Dit is momenteel gewoon dé rocktempel van Nederland, daar moet je gestaan hebben", verklaart de 67-jarige rockster.

Coke

Ja, ja, er werd ook uitgebreid over drank en drugs gepraat. "Ik snuif al maanden niet meer. Het is in Nederland tegenwoordig allemaal kut-kwaliteit, man. Er komen olijven met rode pitten uit je neus rollen de volgende ochtend."

Meer lezen? Geen paniek. Het complete interview lees je op Blendle.

Je Regrette

Je Regrette staat op het mini-album The Hague.

https://www.youtube.com/watch?v=yLqm7OdzVZ8