Artikel

It's spin-off time

Serieliefhebbers zullen het beamen. De laatste seconden van een langlopende serie zijn meestal het zwaarst te doorstaan....

Serieliefhebbers zullen het beamen. De laatste seconden van een langlopende serie zijn meestal het zwaarst te doorstaan. Urenlang zit je voor de beeldbuis naar dat laatste moment toe te werken. En dan komt het besef: het is nu echt afgelopen. Niet getreurd, er kan altijd nog een spin-off gemaakt worden. Soms is dat een fijn toetje, maar ook weleens mosterd na de maaltijd.

De makers van de Amerikaanse hitserie Breaking Bad gaan een poging wagen met Better call Saul, waarin we nader kennis maken met de lugubere advocaat Saul Goodman (Bob Oldenkirk).

Een garantie op succes is het niet. Zo blijkt uit de Amerikaanse serie Friends, welke geen verdere introductie nodig heeft. Na tien seizoenen lang gieren en brullen om de avonturen van de zes vrienden in Manhattan krijgt het personage Joey (Matt LeBlanc) een tweede leven. Succes bleef echter uit. Na twee seizoenen stopte de serie. Toegegeven: zonder Jennifer Aniston is het ook een stuk minder leuk.

Vince Gilligan, de producer van Breaking Bad, kan beter een voorbeeld nemen aan zijn collega's van Cheers. De sitcom die zich afspeelt in een bar te Boston liep na elf seizoenen in 1993 af. Datzelfde jaar verschijnt stamgast Dr. Frasier Crane (Kelsey Gremmar) in de gelijknamige spin-off Frasier. De serie groeit uit tot een nog groter succes dan zijn voorganger.

De liefhebbers van Breaking Bad treffen bij het kijkje in de keuken van Saul Goodman nog meer oude bekenden aan. Zijn koelbloedige manusje-van-alles Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) zal ook in de serie spelen, die zich afspeelt in de tijd voordat Saul kennismaakt met de legendarische Walter White (Bryan Cranson). Daarnaast lijkt ook de populaire Jesse Pinkman terug te keren. Aaron Paul, vanaf 14 maart ook te zien in de bioscoopfilm Need for Speed, zou benaderd zijn voor een rol. Better Call Saul zal in november te zien zijn. Onze tip: laat Pinkman weer bitch roepen, dan komt het sowieso goed.

Door Bram Steenbeek