Artikel

Japanners neuken niet met elkaar

Feit is dat Japanners er op het gebied van seks vreemde gewoontes op nalaten. Een relatie? Daar walgt de gemiddelde Japa...

Feit is dat Japanners er op het gebied van seks vreemde gewoontes op nalaten. Een relatie? Daar walgt de gemiddelde Japanner van. The Guardian meldt dat in 2011, 61% van de ongehuwde mannen en vrouwen tussen de achttien en vierendertig jaar géén relatie heeft. Onderzoek van de Japan Family Association eerder dit jaar wijst uit dat 45% van de vrouwen tussen achttien en vierentwintig niet geïnteresseerd is in seks of het ronduit walgelijk vindt. Meer dan 25% van de mannen voelt dit evenzo. We belden een Japanse dame die ons hierover te woord wilde staan (en dat bleek uitzonderlijk).

De Japanse Rumi Tasaki: ‘Mannen en vrouwen in Japan hebben geen tijd om te daten. Een huwelijk tussen Japanners is maar weinig romantisch: na schooltijd gaan de kinderen naar allerlei verenigingen of instituten: als vrouw sleep je de hele dag je kinderen van hot naar her. De man werkt voortdurend. Ik denk dat deze generatie geen flauw idee heeft wat romantiek betekent, doordat zij dit op geen enkele manier van hun ouders hebben meegekregen. Een relatie zoals hun ouders die hebben willen ze absoluut niet. Ze zijn veel liever single.’ Op seksueel gebied barst het in Japan van de extremiteiten. Bizarre fetisjen knuffelhuizen, virtuele vriendinnetjes, porno, mannen waarmee vrouwen champagne drinken en praten. Van coïtus is nooit sprake. Houdt de Japanner dan echt niet van seks? ‘In Japan kan en mag alles. Er is geen geloof zoals het Christendom of de Islam dat je oplegt hoe je met seksualiteit om moet gaan. Er is geen dogma. Verder is er geen communicatie tussen de seksen. Ze begrijpen elkaar niet en durven elkaar niet te benaderen. Japanners mijden confrontatie en dus zoeken ze hun heil niet in elkaar, maar in vervanging. Dat is geen oplossing voor de oorzaak van het probleem. Japanners zouden meer moeten genieten van het leven en minder moeten werken.