Artikel

Mocro maffia-member Hamza B. langdurig opgesloten in kelder

De Marokkaan Hamza B. is volgens zijn advocaat Gabriël Meijer slachtoffer van een ‘vernederende en mensonterende behande...

De Marokkaan Hamza B. is volgens zijn advocaat Gabriël Meijer slachtoffer van een ‘vernederende en mensonterende behandeling.’ Hamza B. zit momenteel in de gevangenis van Kenitra nadat hij naar Marokko was gevlucht toen zijn compagnons één-voor-één werden opgepakt.

Hamza B. is veroordeeld voor zijn medeverantwoordelijkheid bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt december 2012. De man wist uit de handen van de politie te blijven, vluchtte naar Marokko en bleef langdurig onder de politieradar.

In een achtergrondverhaal van Revu Mei 2015 lieten wij al zien hoe de gangster de schrik van Amsterdam werd. Nu delen wij het verslag van Jens Olde Kalter in zijn geheel online.

Mensonterend verblijf Dankzij Nederlandse informatie wist een Marokkaanse politie-eenheid Hamza vast te zetten. Inmiddels doet de crimineel indirect uit de doeken dat een Marokkaanse cel geen pretje is. Hij zit vast in een soort donkere bunker, geïsoleerd van medegevangenen. Zijn cel wordt drie keer per dag ‘op provocerende en intimiderende wijze doorzocht.' De omstandigheden waaraan hij wordt blootgesteld zijn 'mensonterend en in strijdt met de regels van de Verenigde Naties,' aldus advocaat Meijer.

 

Word nu abonnee van Revu!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws