Artikel

Alkmaarse prostitutiepanden worden geveild

Een aantal voormalige prostitutiepanden die volgens justitie aan Willem Holleeder toebehoorden gaan aanstaande maandag o...

Een aantal voormalige prostitutiepanden die volgens justitie aan Willem Holleeder toebehoorden gaan aanstaande maandag op de Amsterdamse vastgoedveiling onder de hamer. Het gaat om vier panden op de Achterdam die in 1996 door Cor van Hout gekocht zouden zijn met een deel van de buit van de Heinekenontvoering. Nadat Van Hout in 2003 geliquideerd was, zou Willlem Holleeder de panden hebben ‘afgepakt’ van de erfgenamen van zijn voormalige bloedgabber. Dat beweerde althans kroegbaas Thomas van der Bijl in verklaringen die hij aflegde bij de recherche. Van der Bijl, die in 2006 vermoord werd, was een goede bekende van zowel Cor van Hout als Willem Holleeder. ‘Na de dood van Cor heeft een man genaamd Bert H. Alkmaar gekocht. Maar eigenlijk is het van Willem’, zo verklaarde hij.

Uit een brochure die online staat blijkt dat de naam van Bert H. inderdaad voorkomt in het kadaster. Hij is getrouwd met een van de eigenaressen van de panden. H. werd in juli 2007 aangehouden in het kader van een groot witwasonderzoek. In dat onderzoek werd ook hasjhandelaar Johan ‘de Hakkelaar’ V. aangehouden. Volgens justitie kocht hij, samen met Bert H., in 2007 de panden op Achterdam 20, 24 en 26 voor een bedrag van ruim 1 miljoen euro. In het onderzoek waren ook twee zussen van Willem Holleeder verdacht. Het beslag dat in 2011 gelegd werd op de panden, werd in juli vorig jaar door de rechtbank in Alkmaar opgeheven. Het OM meende dat Van Hout en Holleeder crimineel verkregen geld in de panden had gestoken. De rechtbank achtte dit niet voldoende bewezen en hief het beslag op.

Gisteren werd het voorarrest van de Heineken-ontvoerder met een maand verlengd. Hij wordt momenteel verdacht van betrokkenheid van afpersing in een andere strafzaak.

Bekijk hier de panden op de website van de makelaar

Gerelateerd nieuws