Artikel
4

Radicale nationalisten: 'Wij zijn het origineel van de PVV'

Geert Wilders is dan virtueel wel de grootste partij in de peilingen, maar eigenlijk vertegenwoordigt hij het gedachtego...

Geert Wilders is dan virtueel wel de grootste partij in de peilingen, maar eigenlijk vertegenwoordigt hij het gedachtegoed van de Nederlandse Volks-Unie (NVU). Ze hebben dezelfde vrienden, dezelfde folderende vrijwilligers en strijden gebroederlijk in de Racial Holy War. Als de overwinning niet via de stembus komt, dan krijgen we te maken met een bloederige burgeroorlog. Het zijn een aantal onthullingen die NVU-leider Constant Kusters deze week in Nieuwe Revu doet.

De NVU doet in drie gemeentes mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart. Dat is er één meer dan de PVV, benadrukt de voorman van de nationalisten graag. Onder zijn leiding ondergaat de NVU een periode die Kusters de ‘nieuwe beeldvorming’ noemt. De partij moet niet van de radicale types zijn, maar van de hardwerkende Nederlander. Het liefst willen ze nog altijd de doodstraf voor pedofielen, maar als dat niet mogelijk is zijn de nationalisten bereid om water bij de wijn te doen en alle pedofielen op te sluiten in containerdorpen.

Nieuwe Revu sprak met Kusters, die altijd op zijn hoede is voor de negativiteit zoekende ‘systeempers’. ‘Jij praat net als andere media ontzettend uit de hoogte. Als je zou weten wie er bij ons allemaal lid zijn, valt je mond open van verbazing. Daar zitten captains of industry bij, advocaten, rechters, mensen uit de journalistiek’, vertelt de nationalistenleider onze verslaggever.

Wilders slijmt bij Israël Vooral zijn moeizame relatie met de na-apers van de PVV valt op. Voor Kusters is het geen mysterie waar het succes van zijn grote concurrent op de rechterflank vandaan komt. ‘Ze slijmen zich steeds meer bij Israël in. Kijk maar naar die foto dat Wilders daar bij de Klaagmuur staat te kwijlen. En dat de hoogste in rang van de Israëlisch geheime dienst hem opwacht op het vliegveld, zegt genoeg. De PVV is een filosemitische partij. Wat dat betekent? Dat is het omgekeerde van antisemitisme. Ze hebben een extreme voorliefde voor de staat Israël. Dan krijg je kennelijk veel voor elkaar.’ Hij vindt Geert Wilders’ aanvallen op de islam ‘misselijkmakend’.

Er zijn dan ook verschillen. ‘Wilders is van Joods-Indische komaf, zijn grootvader was commandant in een interneringskamp waar hij NSB’ers en SS’ers gruwelijk heeft mishandeld’, vertelt de politicus. ‘Die Joden hebben niet alleen geleden. En dat is iets wat weleens ondersneeuwt in de hele discussie over die Tweede Wereldoorlog. Ook de Duitsers hebben afschuwelijke dingen meegemaakt.' Maar bij de volgende Kamerverkiezingen overweegt Kusters een stem op Wilders. ‘Dat een partij als de PVV nu de grootste is, onderstreept ons gelijk. Met wat zij zeggen, zijn wij sinds de jaren zeventig al bezig. De PVV schuift op naar rechts, dat zie je ook met de toenadering naar Front National en het Vlaams Belang. Dat zijn mensen, die ken ik al jaren.’

Racial Holy War De partij deelt niet alleen dezelfde vrienden, maar ook dezelfde actieve aanhangers. ‘De PVV kan in de pers wel op ons afgeven, maar er zijn jongens van ons die folderen, posters plakken en meehelpen met hun campagne. En dat roept meteen de vraag op hoe serieus Wilders het meent als hij voor de camera zegt dat hij niks met ons te maken wil hebben, terwijl hij zichzelf omringt met al onze vrienden. Dus ja, het is een wassen neus, klaar, laat ik het zo maar zeggen.’

Het draait allemaal om de uiteindelijke zege in de RaHoWa (Racial Holy War). ‘De eindoverwinning in dit land zal ooit volgen. Hetzij door electoraal succes of door een zeer bloedige burgeroorlog’, meent Kusters. En die eindoverwinning komt mogelijk onder leiding van Wilders tot stand. ‘Ja kijk, het gaat niet om mij. Ik denk dat een partij als die van Geert Wilders de grenzen dicht gaat gooien. Ik denk dat wij het mee gaan maken dat buitenlanders met een criminele achtergrond het land uitgezet worden. Ik denk dat, als je ziet hoe ‘rechts’ men is geworden, dit tussen nu en tien jaar in Nederland gaat gebeuren. Wij zijn monddood gemaakt, we zijn gecriminaliseerd, we hebben gevangenisstraffen gekregen voor dingen die Geert Wilders nu gewoon kan en mag roepen. Maar wij zijn wel het origineel. Wij zijn wel de partij die de vinger al jaren op de zere plaats legt’, aldus Kusters.

Verder lezen? Het volledige verhaal staat in de nieuwste editie van Nieuwe Revu. Deze ligt vanaf 12 februari in de winkels. Nieuwe Revu is ook online los te bestellen. Daarnaast verschijnt Nieuwe Revu ook op de iPad via de app van Tijdschrift.nl. Downloaden doe je hier. Ook eerder verschenen nummers zijn daar te downloaden.