Artikel

'Rutger Castricum is verworden tot een vadsige en onsympathieke presentator in een tenenkrommende talkshow'

“Rutger Castricum is verworden tot een vadsige en onsympathieke Tv-Presentator in een tenenkrommende talkshow. Zonde.”  ...

“Rutger Castricum is verworden tot een vadsige en onsympathieke Tv-Presentator in een tenenkrommende talkshow. Zonde.”  Aldus Tv-maker Tim den Besten, die in 2014 de Parool-prijs voor tv-talent won.

Lees het complete interview in De Grote Interview Special van Nieuwe Revu. Hier alvast ene aantal rake quotes.

De wind van voren

Tim den Besten maakte een documentaire genaamd Een man weet niet wat hij mist, waarin hij als rechtgeaarde homo onderzocht hoe het is om voor het eerst met een meisje naar bed te gaan. Vervolgens kreeg hij de wind van voren uit het “homo-wereldje”. “Ik heb me verbaasd over de boze reacties uit de homohoek die bij de VPRO binnen kwamen. Zo zouden we de voorvechters van homorechten belachelijk hebben willen maken.  En zou de documentaire zelfs gaan over het genezen van homo’s. Onzin.”

Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond gaf Tim er ook van langs, omdat hij op internet een bloemlezing gaf door haar hashtags op Twitter plechtig voor te dragen. Een greep: Fun. Lol. Love. Wonderful. Eiwitshake. Coquillemettomaat. “Ik fik haar toch niet af of zo? Die hasthags zijn toch ook hilarisch in hun oppervlakkigheid? Kom op zeg! Coquillemettomaat twitteren, zonder ook maar een greintje zelfspot of cynisme. Alsof ze in een pot met xtc is gevallen en ons daar de hele dag over vertelt. Maar ik geniet ook volop van haar hoor. Als ik haar hashtags lees, ja dan voel ik dat ik leef.”

Rutger Castricum

Hij heeft waardering voor grensverleggende interviewers, maar een zwak voor Rutger Castricum is er niet meer. “Ik was vroeger groot fan van hem. Heel vroeger dan. Toen ik mijn studie volgde in Rotterdam keek ik met plezier naar zijn serie op RTV Rijnmond Rutger leert stappen. Toen was hij scherp, recht voor z’n raap, aardig en altijd met een rauw randje. Hiervan is niks overgebleven  in zijn talkshow Studio Powned. De belhamel van vroeger is niet meer. Rutger oogt als een Robert Jensen in zijn nadagen.”

Gerelateerd nieuws