Artikel

Interview Martijn Koning: Tegendraads en aandachtsgeil

‘Het ging compleet mis toen ik over Robert M. begon… En ik had dat stuk nog wel uitgebreid besproken met Theo Maassen di...

‘Het ging compleet mis toen ik over Robert M. begon… En ik had dat stuk nog wel uitgebreid besproken met Theo Maassen die vond dat het kon.’ Martijn Koning heeft altijd al moeite gehad om zich aan te passen. Zijn optreden voor nationale televisie bij De Wereld Draait Door viel niet in goede smaak. Het kostte hem tijd en moeite zich over die mislukking heen te zetten: ‘Was ik wéér de domme sukkel die de etiketten niet begreep van zijn omgeving.’

Uiteindelijk kwam zijn doorbraak bij het grote publiek met een beruchte column over Zwarte Piet waarin hij BN-er Prem met de grond gelijk maakt. ‘Prem triggerde me door heel hard te roepen dat Sinterklaas niet bestaat. Dus ik wilde hem graag beledigen en was tevreden dat het lukte hem een ‘vieze vuile kenkerleider’ te noemen’.

Het koppige en dwarse karakter van Koning heeft hem geen enkel diploma opgeleverd. In z’n pubertijd kon hem dat ook niet zoveel schelen. Tegendraads en aandachtsgeil is hoe je hem het best kon definiëren. Inmiddels moet Martijn er wel hard aan trekken. Het komt nu immers allemaal op z’n eigen bordje terecht.

 

Verder lezen? Het volledige verhaal staat in de nieuwste editie van Nieuwe Revu. Deze ligt vanaf 12 februari in de winkels. Nieuwe Revu is ook online los te bestellen. Daarnaast verschijnt Nieuwe Revu ook op de iPad via de app van Tijdschrift.nl. Downloaden doe je hier. Ook eerder verschenen nummers zijn daar te downloaden.