Artikel
3

Vermoorde Nikki Lawalata is te stout geweest

Bijna een jaar geleden werd de 27-jarige Nikki Lawalata vermoord gevonden in de berm van een polderweg in Flevoland. Z...

Bijna een jaar geleden werd de 27-jarige Nikki Lawalata vermoord gevonden in de berm van een polderweg in Flevoland. Ze raakte vermist nadat ze was wezen logeren bij een van haar vriendjes, Hani K. (32) uit Almere. Bij Hani thuis werden bloedsporen aangetroffen, maar ondanks stevige beschuldigingen is hij gewoon vrij man. In Nieuwe Revu lees je deze week het meest onthullende verhaal tot nu toe over de zaak.

Nikki was spontaan, openhartig en vlot in de omgang. Nikki en Hani hebben elkaar ontmoet op een Antilliaans feest, in juni 2013. Het verhaal gaat dat de eerste avond bij Hani thuis was geëindigd in een stomend trio. Nikki deed daar ook niet geheimzinnig over, haar vriendinnen kennen haar als ‘een beetje stout’.

Kinderwens Een andere hoofdrolspeler in de zaak is de 39-jarige Anna. Deze collega van Hani had al een tijdje een affaire met hem. Hani noemde Anna liefkozend zijn ‘favoriete milf’. Anna heeft de recherche verteld dat ze Hani heeft geholpen met het wegwerken van Nikki’s lichaam. Maar omdat zij de enige getuige is, is dat niet bewijs genoeg tegen Hani.

Geert-Iem Roos is de advocaat van Anna. ‘Mijn cliënte ontkent niet dat ze seksuele contacten onderhield met Hani. De relatie tussen Hani en Nikki was van een andere orde. Het is bekend dat Nikki een sterke kinderwens had en dat ze graag een kind wilde van Hani’, zegt zij.

Vriendinnen en collega’s van Nikki bevestigen dat: Nikki was erg gecharmeerd van het zoontje van Hani, uit diens vorige relatie. Zo eentje wilde zij er ook wel. Maar aan een monogame relatie was ze nog niet toe: voor Nikki was een feestje pas een feestje als er muziek, een drankje, een xtc-pilletje en als afsluiting seks aan te pas kwam. Hani dacht misschien dat hij Nikki voor zich alleen had, maar in werkelijkheid onderhield ze relaties met verschillende andere mannen.

Seksspeeltjes Is Nikki het slachtoffer geworden van een jaloers vriendje? Hani vertelt ondertussen niets aan de recherche. Met de politie speelt hij een spel waarin hij uitvoerig zijn seksuele handelingen met Nikki uit de doeken doet. Vele pagina’s lang. Als de rechercheurs hem vragen wie hij denkt dat Nikki van het leven heeft beroofd, zegt hij eerst dat hij het zelf niet heeft gedaan. Wie dan wel? ‘De huurlingen of Satudarah.’ Zonder nadere uitleg.

Hani blijft ontkennen ook maar iets met de dood van Nikki te maken te hebben. Op de in zijn huis gevonden sporen heeft hij geen antwoord. Ook geeft hij geen antwoord op vragen over weggegooide kussenslopen, verstopte seksspeeltjes, een weggegooide dildo. Hoe de rechercheurs ook hun best doen, van Hani krijgen ze geen verdere duidelijkheid.

Zoals het er nu uitziet ontspringt Hani de dans. Of de politie moet nog met aanvullend bewijs komen om hem opnieuw aan te houden en voor de rechter te brengen. Anna en Hani werkten bij hetzelfde bedrijf in Almere. Anna heeft ontslag gekregen, Hani werkt er nog.

Het hele verhaal staat in de nieuwste editie van Nieuwe Revu. Deze ligt vanaf 23 juli in de winkels. Nieuwe Revu is ook online los te bestellen. Daarnaast verschijnt Nieuwe Revu ook op de iPad via de app van Tijdschrift.nl. Downloaden doe je hier. Ook eerder verschenen nummers zijn daar te downloaden.

Gerelateerd nieuws