Artikel

Wie is wie in de Mocro-maffia

De brute schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt op 29 december 2012 maakte duidelijk dat er een nieuwe generat...

De brute schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt op 29 december 2012 maakte duidelijk dat er een nieuwe generatie criminelen is opgestaan in de onderwereld. Maar wie is wie? Het afgelopen half jaar gingen veel verhalen de ronde. Vaak onoverzichtelijk en soms volledig tegenstrijdig. Inmiddels zijn verschillende vermeende betrokkenen voor de rechter verschenen. Ook de redenaties van justitie zijn af en toe vaag. Dat bleek deze maand maar weer eens tijdens de tweede pro-formazitting tegen Gwenette M. en drie connecties van hem die al eerder Staatsliedenbuurtdoelwit Benaouf A. zouden willen liquideren. ‘Zo is er informatie van de Criminele Inlichtingeneenheid uit de maand november over Popeye die [Benaouf A.] zou gaan liquideren in de shishalounge. [Anouar B.] wordt ervan verdacht één van de schutters te zijn van de Staatsliedenbuurtliquidatie. En zo is [Inchomar B.] een keer gezien met de broer van Popeye, namelijk [Yassine B.] en zit [Yassine B.] een keer op de scooter van [Dennis M.]’, zegt advocate Boes Hogewind die Dennis L. verdedigt. Het is gelukkig haar bedoeling dat deze riedel niet goed te volgen is. ‘[Benaouf A.] huilt om zijn vriend [Souhail Laachir] die is omgekomen bij het feest The Waterfront’, vervolgt ze. ‘[Dennis M.] is daar even voor aangehouden, maar nooit in bewaring gesteld. En zo geeft [Benaouf A.] aan in de PI Roermond dat hij bang is dat medegedetineerde [Rayan F.] een opdracht van [Gwenette M.] zal krijgen.’ Er zijn veel namen en connecties, maar hoe zit het nou allemaal? In Nieuwe Revu deze week een voorstelrondje, inclusief infographic voor nog meer helderheid. En lees dan nog eens onderstaande vier verhalen die wij eerder schreven over de Mocro-maffia.

Editie 3: Paniek binnen de Mocro-maffia Editie 13: Soldaat van de Mocro-maffia Editie 25: De dodenlijst van de Mocro-maffia Editie 28: De trucs van de Mocro-maffia

Verder lezen? In de nieuwste editie van Nieuwe Revu lees je het nieuwste artikel over de Mocro-maffia. Nieuwe Revu editie 31/2013 ligt vanaf woensdag 31 juli in de winkels. Nieuwe Revu is ook online los te bestellen.

Nieuwe Revu verschijnt ook op de iPad via de app van Tijdschrift.nl. Downloaden doe je hier. Ook eerder verschenen nummers zijn daar te downloaden.

Gerelateerd nieuws