Artikel
3

Wie wint de keiharde strijd der voetbalvrouwen in Brazilië?

Met het Nederlands elftal zijn ook de vaderlandse voetbalvrouwen afgereisd naar Zuid-Amerika. Om hun echtgenoten aan te...

Met het Nederlands elftal zijn ook de vaderlandse voetbalvrouwen afgereisd naar Zuid-Amerika. Om hun echtgenoten aan te moedigen en zichzelf – als het even kan – in de internationale mediakijker te spelen. Afgelopen EK was Sylvie de onbetwiste koningin van de Hollandse Wives and Girlfriends, maar die positie is dit jaar vacant. Wie krijgt straks in Rio de meeste screentime? Nieuwe Revu blikt deze week vooruit.

We zien drie subgroepen met kanshebbers: de glamourpoezen, de jeugdliefjes en de eigen-broek-ophouders. Onze uitvoerige analyse van de eerste categorie, lees je hieronder!

De glamourpoezen Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw. En in sommige gevallen staat ze er zelfs voor, het zicht op haar geslaagde echtgenoot te blokkeren. Wat ons brengt op Yolanthe Sneijder-Cabau: actrice, ‘zakenvrouw’, fotomodel, maar vooral gezegend met de handige eigenschap enkel verliefd te worden op mannen met een goedgevulde bankrekening.

Nadat haar relatie met Jantje Smit op de klippen liep, vond ze nieuwe liefde in de korte armpjes van Wesley Sneijder. Sindsdien is Yo getransformeerd van een schoonheid met donkere krullen en rondingen op de juiste plekken tot een dun en hoogblond plastic popje met opgespoten lippen. Ondertussen roept Yolanthe zelf tegen iedereen die het wil horen hoe normaal ze wel niet is gebleven.

Maar sorry, Yo: noch je wekelijkse column in Grazia – waarin je de lezeressen probeert wijs te maken dat je daadwerkelijk dagelijks snackboterhammetjes pindakaas verorbert –, noch je realitysoap op SBS onderschrijven dat beeld. Een boom van 10.000 euro kopen voor in de tuin van je vakantiehuis? Vinden de meeste mensen best abnormaal. Jammer, want zonder haar doodgewoon-doctrine zou Sneijder-Cabau de beste papieren hebben gehad om in de voetsporen van Sylvie te treden. Of zoals René van der Gijp het onlangs formuleerde toen hij tussen de twee moest kiezen: ‘Dan maar Sylvie. Die vind ik nog iets zieligs hebben. Yolanthe geloof ik nu wel.’

Winonah de Jong Dat is dan weer uitermate goed nieuws voor Winonah de Jong, vrouw van AC Milan-speler Nigel en vermoedelijk de enige met een groter kledingbudget dan Yolanthe. Met reden, want Winonah hoopt net als Yo een stijlicoon te zijn en houdt daarvoor een weblog bij – Styled by Winonah – waarop ze haar outfitjes deelt met het plebs.

Dat in het algemeen geen Hermès Birkin Bag van 6500 euro kan betalen, maar daar gaat het niet om, Winoon ziet zich namelijk vooral als inspiratiebron en weet heus wel dat ze een bijzondere positie heeft. ‘Hermèsjes moet je gewoon hebben als je van mode houdt. En als je het kunt betalen natuurlijk, want ik ben me ervan bewust dat het bijzonder is dat ik dit allemaal kan kopen.’ Klein nuanceverschil: dat haar echtgenoot dit allemaal kan kopen.

Bouchra van Persie De echtgenotes Sneijder en De Jong kunnen zich beter nog niet te rijk rekenen, want er is een derde kandidate die weleens de show kan gaan stelen: Bouchra van Persie. De vrouw van Oranje-aanvoerder Robin was tot nu toe veelal met de kinderen bezig. Een enkele keer meldde ze zich in de media, zoals toen haar echtgenoot wegens een vermeende verkrachting in de cel belandde en Bouchra onverstoorbaar bleef.

Maar Mrs. van Persie meldt zich de laatste jaren steeds vaker op de voorgrond. Zo organiseerde ze in 2010 een gala in Londen voor SOS Kinderdorpen en barstte ze bij de presentatie van Helden Magazine in 2012 totaal onverwacht uit in een lied (en bleek aardig te kunnen zingen). Privé meldde onlangs dat Bouchra graag vaker zou optreden. Misschien dat ze komende week op het veld eens het Wilhelmus voor haar rekening kan nemen?

Het hele verhaal staat in de nieuwste editie van Nieuwe Revu. Deze ligt vanaf 11 juni in de winkels. Nieuwe Revu is ook online los te bestellen. Daarnaast verschijnt Nieuwe Revu ook op de iPad via de app van Tijdschrift.nl. Downloaden doe je hier. Ook eerder verschenen nummers zijn daar te downloaden.