Artikel

'Zo lang ik scoor, mag ik een lul zijn'

Maxim Hartman, de man die opkomt voor echte mannen, wordt in Hilversum een moeilijk mannetje genoemd. Maar dat maakt hem...

Maxim Hartman, de man die opkomt voor echte mannen, wordt in Hilversum een moeilijk mannetje genoemd. Maar dat maakt hem geen kloot uit. Als hij zijn programma niet kan maken zoals hij dat wil, trekt hij met zijn blote mannenklauwen gewoon de stekker eruit. “Zolang ik scoor, mag ik een lul zijn.”

Nieuwe Revu interviewde Maxim over allerhande mannenzaken. Het complete interview is te lezen in De Grote Interviewspecial 2015, die nu in de winkel ligt en ook gewoon hier te bestellen is. 

Alvast een aantal rake quotes op een rij:

Televisie

“De meeste televisie is zo uitgekauwd, het wordt pas leuk als televisie misgaat. Ik probeer het meestal meteen mis te laten lopen.” 

“Ik spar met die mannen. Vroeger heb ik zelf veel gebokst, en dat is het leukste als het een spel blijft. Je tegenstander een tik geven en kijken hoe hij reageert. Wordt hij bang of onzeker? Zodra het serieus vechten wordt is het niet meer leuk.”

“Een derde van de afspraken, die wij voor het programma maken, wordt de volgende dag afgebeld. Dan zijn ze bang. Wat een kloteleven heb je dan, als je zo geremd moet zijn.”

NPO

“Het ergste daar zijn de zendercoördinatoren, die bepalen wat er te zien is en wie welk budget krijgt. Het zijn zulke minkukels. Ze denken dat ze de door God gezonden zijn, maar ik vind het gewoon flapdrollen met een totaal gebrek aan visie.”

Over Suzanne Kunzeler, de netmanager van NPO 3. “Zij heeft Villa Achterwerk  verkracht. Het scoorde niet vond ze. Wat heeft die fucking bitch daarmee te maken?” Maxim vraagt zich af wat voor series er nu nog voor kinderen zijn die ze even uit hun eigen milieu trekken en gekke dingen laten zien? “Suzanne Kunzeler is er verantwoordelijk voor dat een complete generatie opgroeit als makke schaapjes. En daarom vind ik dat zij de gevangenis in moet. “

Mannelijkheid

“Wij mannen durven een loser te zijn, dat kan een vrouw niet. Omdat ze van nature onzekerder zijn. Daarom zijn mannen sympathieker dan vrouwen, zonder zelfspot blijf je een monster. Als een vrouw geen borsten en een kut zou hebben, zou ik niet met haar omgaan.”

Toch mist Maxim een bepaalde mannelijkheid in het Westen. Hij vindt dat mannen hier te weinig schijt hebben aan de consequenties van hun handelen. Volgens hem is dat iets wat we van de mannen van IS en Boko Haram wel kunnen leren, ook al verafschuwt hij natuurlijk hun ideologieën. "Maar ze hebben een doel waar ze voor strijden, en ze zijn niet bang om dood te gaan. Iets wat het summum is van mannelijkheid."

Lees het complete interview op Blendle

Gerelateerd nieuws