Columns

Anouk op de cover: Een gokje

Soms moet je een risico nemen. Anouk deed dat door haar strot nu eens níet open te trekken en met een relatief klein lie...

Soms moet je een risico nemen. Anouk deed dat door haar strot nu eens níet open te trekken en met een relatief klein liedje naar het Eurovisiesongfestival af te reizen. Een gok, want het festival is zeker de laatste tien jaar een veldslag geworden tussen chirurgische opgewaardeerde Oost-Europese loei-zangeressen met windgevoelige jurken en uiteenspattende kapsels, en Noordwest-Europeanen die hun heil zochten in zingende kalkoenen, blijmoedige indianen en Fransen (die nooit voor de winst gaan, maar een hautain cultureel statement willen afgeven). Op dit moment staat Anouk met haar Birds op een negende plek bij de bookmakers. En die weten waar ze het over hebben: Euphoria van Loreen stond vorig jaar bij alle wedkantoren stevig bovenaan, nadat ze tijdens de soundchecks en dress rehearsals een puik stukje Eurodance ten beste had gegeven waar zelfs de liefhebbers van Bulgaarse balalaika-folk opgewonden van werden. Een negende plek is dus een goed voorteken dat Anouk de finale van zaterdag gaat halen. Wanneer ze tenminste niet in de halve finale wordt geconfronteerd met een kapotte monitor, een kwaadaardige bacterie of een zwabberende orkestband. Want dan zijn ook wij, Nieuwe Revu, het hazekind. Maandagmiddag gaan we met een enthousiaste Anouk-cover naar de drukker en we liggen pas op woensdag in de supermarkt en kiosken. Dat risico nemen wíj dan weer graag voor mevrouw Teeuwe, omdat ze verslaggever Leon Verdonschot in de aanloop naar de kwalificatie een ongeëvenaarde toegang tot haar bizarre leven in Malmö heeft gegeven. Andere Nederlandse journalisten moesten jaloers toezien hoe ze een paar persconferenties kregen om hun kolommen mee te vullen. Terwijl Verdonschot onafgebroken aan de zijde van Anouk mocht meelopen, tijdens de lunches, het sporten, en in de studio, waar hard gewerkt wordt aan weer een volgend album. Soms moet je een risico nemen. Dus: Anouk staat zaterdag in de finale. En daar durven wij een week losse verkoop op in te zetten, heren bookmakers!

In de nieuwste editie van Nieuwe Revu lees je een reportage met Anouk op Eurovisie Songfestival. Nieuwe Revu editie 20/2013 ligt vanaf woensdag 14 mei in de winkels. Nieuwe Revu is ook online los te bestellen.

Nieuwe Revu verschijnt ook op de iPad via de app van Tijdschrift.nl. Downloaden doe je hier. Ook eerder verschenen nummers zijn daar te downloaden.

Gerelateerd nieuws