Door: Redactie
Columns

MOND VOL SLECHTE TANDEN

Eindelijk, een economie-column van Maxim Hartman! Maar eerst wil hij het even hebben over zijn vervanger van vorige week...

Eindelijk, een economie-column van Maxim Hartman! Maar eerst wil hij het even hebben over zijn vervanger van vorige week.

Ja mensen, daar ben ik weer. Dank jullie wel voor alle bezorgde mails. En al het medeleven. Het is weer oké. Blijkbaar was ik vorige week tijdelijk gehackt door dat alsmaar aanstormende NPO-talentje Tim den Besten. Even voor de goede orde: wat die minkukel met zijn grote waffel hier ook beweerde, ik heb nooit in mijn leven voorhuidjes verwijderd. Niet in Nederland én niet in Turkije. Het gaat onze Tim echt maar om één ding: AANDACHT. Het is een aandachtshoerige narcist van de bovenste plank.

In het programma Ranking the Stars gaf hij laatst nog zonder blikken of blozen toe dat hij ondanks zijn 28 jaren nog steeds geen enkele schaamhaar heeft groeien. Welke kijker zit nu op zulke non-informatie te wachten? Wat een walgelijk over het paard getild sujet. Ieder woord over hem is er eigenlijk al één te veel. Dus zaak gesloten. En schep zand erover. Ik wil alleen nog even zeggen dat ik het ook nogal mee vind vallen met dat zogenaamde talent van Tim. En hij heeft een behoorlijk slecht gebit. Zijn hoektanden staan schots en scheef en dat leidt enorm af op televisie. Ik heb zelf spleetjes, maar dat is toch minder erg. Ik denk dat deze blonde jongen veel beter af zou zijn op de radio of ergens in de thuiszorg. Maar goed, nu hou ik er echt over op. En mocht je dit lezen Tim, en dat zou mij niks verbazen, want alles wat over jou gaat, lees je waarschijnlijk eindeloos over en over. En over. Mocht ik jou toevallig een keer tegenkomen in een donker steegje ergens op het Mediapark, dan is het oog om oog, tand om tand. Net als met de Grieken. Betaal jullie schuld gvd eens terug! In plaats van de hele tijd zo zielig te doen. Stelletje jankerds. Op Sicilië hakken ze je pink eraf als je niet terugbetaalt.

Eigenlijk had ik econoom moeten worden. Ons huidige systeem waarbij groei de enige optie is, is een doodlopend systeem. Stel je voor dat we steeds dikker en zwaarder zouden moeten worden om te kunnen blijven functioneren. Dat zou toch ook ziek zijn? Waarom moet een bedrijf of een economie van een land dan altijd maar groeien? Waarom is er nooit een punt dat je kunt zeggen: zo is het prima hoor. Dan hebben we meteen geen stress meer en tijd over om te kunnen ontspannen. Nu de hamvraag: waarom is Griekenland niet moedig en laat ze zonder verdere steun van de EU zien dat het ook anders kan? Dan pas zullen ze weer het respect krijgen waar ze blijkbaar zo naar hunkeren. Je kunt je wel verschuilen achter je corrupte overheid, maar een volk krijgt de politiek die het verdient. Daarom hebben wij zo’n frisgewassen Mark Rutte.

Columnist Maxim Hartman is te volgen op Twitter

Gerelateerd nieuws