Tips om je libido te verhogen

Met een goed libido is het leven een stuk aangenamer. Het punt is echter dat niet iedereen een hoog libido heeft. Een laag libido veroorzaakt met enige regelmaat relatieproblemen. Ook voelen veel mannen zich bijzonder onzeker door een laag libido.

Libido

Een laag libido kan verschillende oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan mentale problemen zoals een depressie, maar ook een ongezonde levensstijl kan een laag libido veroorzaken. Gelukkig kun je libido verhogen man. Dit kan bijvoorbeeld met pillen van King Active, maar daarnaast zijn er ook nog verschillende natuurlijke manieren om je libido te verhogen. In dit artikel geven we enkele tips.

Sporten 

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat sporten bijzonder goed voor je lichaam en geest is. Je ziet er beter uit en daardoor ben je zelfverzekerder. Mensen die regelmatig sporten kunnen zich ook beter concentreren. Veel mensen weten echter niet dat sporten ook je libido verhoogt. Mannen die gemiddeld drie tot vijf keer per week sporten, vinden seks over het algemeen een stuk leuker en lekkerder.

Stress reduceren 

In onze jachtige samenleving kampen heel veel mensen met chronische stress. We leven in een prestatiemaatschappij en de gewone burger heeft nog amper tijd om tot rust te komen. Mensen met een hoog cortisolniveau hebben doorgaans minder zin in seks. Je kunt stress op verschillende manieren verlagen. Ga bijvoorbeeld een dag minder per week werken of zorg voor een overzichtelijk leven met routines. Met meditatie en sport kun je ook stress reduceren.

Het belang van zelfvertrouwen 

Onzekerheid kan ook een laag libido met zich meebrengen. In de eerste plaats kun je onzeker zijn over je lichaam, maar misschien ook over je prestaties in bed. Heb je een partner? Dan is het verstandig om met hem of haar over je onzekerheidsproblemen te praten. Dit kan de onzekerheid namelijk wegnemen en je libido verhogen. Daarnaast kun je ook andere dingen doen om je zelfvertrouwen te verhogen. Koop bijvoorbeeld nieuwe kleding of ga vaker naar de sportschool.

Meer slapen 

Sommige mensen slapen chronisch niet genoeg. Na een tijdje heb je het vaak niet eens meer door. Ben je overdag vaak moe of merk je dat je nooit echt uitgeslapen bent? Dan is het verstandig om wat aan je slaap te doen. Dit is niet alleen essentieel voor je algehele gezondheid, maar slaaptekort verlaagt ook je libido.