Misdaad

Presumed Innocent
Misdaad
Nieuwe Revu's kijktip: 'Presumed Innocent'
Nog voor debuterend thrillerauteur Scott Thurow zijn eerste roman in de boekhandels had, vochten Hollywood-producenten al om de filmrechten. De reden: Presumed Innocent was een ongebruikelijk sterke whodunnit.
Ultra's
Premium Misdaad
Auteur James Montague zoekt de ultra's van Hajduk Split (en andere hooligans) op
In zijn nieuwe boek Tussen de ultra's bezoekt de Britse schrijver James Montague de extreemste voetbalfans ter wereld. In deze voorpublicatie trekt hij op met de harde kern van Hajduk Split en beschrijft hij hun intense haat voor voetbalvijand Dinamo Zagreb. 
Jack the Ripper
Premium Misdaad
De vrouwen van Jack the Ripper krijgen eindelijk een stem
Over de vijf vrouwen die Jack the Ripper heeft vermoord, wisten we vrijwel niets. Tot voor kort. Schrijfster Hallie Rubenhold geeft met haar boek 'De vijf van Whitechapel' Polly, Annie, Elizabeth, Catherine en Mary Jane voor het eerst een stem.
Kunstroof
Misdaad
Nieuwe Revu's kijktip: 'Kunstroof'
Het was in 2012 wereldnieuws: zeven kostbare schilderijen werden kinderlijk eenvoudig uit de Rotterdamse Kunsthal gestolen. Ze waren onderdeel van de zogenaamde Triton-collectie, de verzameling van havenbaron Willem Cordia. Die had als hobby om van elke grote avant-gardekunstenaar één topwerk aan te schaffen.
Moord op Malta
Premium Misdaad
Wat hebben een autobom, een dode journalist en Omtzigt gemeen?
De gruwelijke moord op journalist Daphne Caruana Galizia (53) in Malta leest als een spannende misdaadroman, maar toont ook aan dat corrupte politici, schimmige miljoenendeals en aanslagen geen fictie zijn in dit EU-lidstaatje. Dit is het waargebeurde misdaadverhaal over een autobom, een doofpot en een heldenrol voor Pieter Omtzigt...
Khalid Kasem als presentator bij BNNVARA
Misdaad
Peter R. de Vries beschermde zijn imperium
De veelbesproken, heimelijk gemaakte opname waarop te horen is hoe Khalid Kasem als advocaat aan een cliënt voorgesteld zou hebben om een ambtenaar om te kopen, is openbaar geworden.
Politie valt binnen bij Hans Teeuwen
Misdaad
Politie op huisbezoek bij Hans Teeuwen na Halsema-satire
De Amsterdamse politie is vandaag binnengevallen bij Hans Teeuwen vanwege een opvallend attribuut, dat te zien was in een persiflage-video waarin de cabaretier Femke Halsema imiteert.
Catello Romano
Premium Misdaad
Ex-maffioso Catello Romano doet boekje open: lak aan de omerta
Ex-maffioso Catello Romano (33) zit een straf van dertig jaar uit voor de moord op een politicus. Achter de tralies schreef hij een proefschrift over zijn gangsterleven en de Italiaan werd wereldnieuws omdat hij drie onopgeloste liquidaties bekende. ‘Het is mijn doel bij te dragen aan het begrijpen van het fenomeen criminaliteit en de mogelijke preventie ervan.’
Sam Bankman-Fried
Premium Misdaad
Sam Bankman-Fried: van cryptokoning naar bajesklant
Toen auteur Michael Lewis hem voor het eerst ontmoette, was Sam Bankman-Fried ’s werelds jongste miljardair, groot geworden in crypto. CEO’s, beroemdheden en machthebbers streden om zijn tijd en geld nadat hij plots was verschenen op Forbes’ lijst van rijkste mensen ter wereld. Wie was deze enigmatische man in korte broek en witte sokken, die later als fraudeur achter de tralies verdween? In het boek Going Infinite probeert Michael Lewis die vraag te beantwoorden. Een voorpublicatie.
Pact met de duivel
Misdaad
Nieuwe Revu's kijktip: 'Pact met de duivel: in de wurggreep van het Passageproces'
Het was de grootste en duurste strafzaak ooit in Nederland gevoerd: het Passageproces, rond een reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. En het liep volledig uit de hand.
Bitcoin Bonnie and Clyde
Premium Misdaad
Bitcoin Bonnie and Clyde: de grootste cryptoroof (4,5 miljard!) aller tijden
Twee jaar geleden werden er in New York een man en een vrouw gearresteerd met de bijnaam Bitcoin Bonnie and Clyde. Ze stalen een recordbedrag van 4,5 miljard dollar aan cryptomunten. Netflix werkt momenteel aan een serie over de twee. ‘In de vreemde en vaak schimmige wereld van de cryptomunten was het alsof er een aardbeving had plaatsgevonden.’
Paaldanseres
Premium Misdaad
Waarom vermoordde Nederlandse zakenman Wim Beckmann paaldanseres Samira?
Op 12 januari 2024 begon in Antwerpen een veelbesproken moordproces tegen de Nederlander Wim Beckmann. Hij wordt ervan verdacht in 2008 een paaldanseres te hebben gedood en zichzelf te hebben verwond om het op een aanslag te laten lijken. ‘Samira is geëxecuteerd in haar eigen bed, dit is een bijzonder gruwelijke zaak.’