Mens & Maatschappij

Paul Siguqa
Premium Mens & Maatschappij
Zwarte wijnboeren in een witte wereld: 'Ze voelen zich bedreigd'

De Zuid-Afrikaanse wijnwereld is wit, gesloten en elitair. Het is dan ook bijna een wonder dat zwarte wijnboeren zich ertussen hebben gewrongen. Zoals Paul Siguqa en Nondumiso Pikashe. De laatste presenteert met trots haar eigen wijnlabel: Ses’fikile. ‘Als je bent opgegroeid in een township onder de apartheid, dan leer je een hoop over weerbaarheid en doorzettingsvermogen.’

autoverzekering
Mens & Maatschappij
Tweedehands auto gekocht: is het de moeite waard om All-Risk te verzekeren?

Wanneer je een nieuwe auto wilt kopen, kan het interessant zijn om toch voor een tweedehands auto te gaan. Wanneer je een nieuwe auto aanschaft, verliest het namelijk al enorm veel waarde zodra je de showroom uitrijdt. Daarom kun je er beter voor kiezen om een tweedehands auto aan te schaffen, zelfs als deze pas een jaar oud is. Een auto verzekering afsluiten moet sowieso, maar is het de moeite en vooral het geld waard om een tweedehands auto ook all-risk te verzekeren? 

Jenna Jameson
Mens & Maatschappij
Queen of p*rn Jenna Jameson is 50: een halve eeuw hoogtepunten (en diepe dalen)

Jenna Jameson blies vorige week vijftig kaarsjes uit. Een klein wonder, gezien de voormalige pornokoningin in 2022 te horen kreeg dat zij nog maar een jaar te leven had. Zover kwam het gelukkig niet. Het platinablonde seksfenomeen mag terugkijken op een halve eeuw vol (letterlijke) hoogte- en ongekende dieptepunten. ‘Er zijn dingen gebeurd die iemand anders zouden hebben gebroken.’

Willem Holtrop
Showbizz
Charlie Hebdo-cartoonist Willem Holtrop: tegendraads tot op het bot

Tekenaar Willem steekt al zestig jaar de draak met autoriteiten en andere dikdoeners. Zoals de Oranjes, die het er in zijn boek De mooiste avonturen van prins Bernhard weer flink van langs krijgen. Duizenden spotprenten heeft de in Frankrijk woonachtige Willem Holtrop (83) inmiddels getekend, voor bladen als Charlie Hebdo, Libération, HP/De Tijd en Vrij Nederland. En de koek is nog lang niet op. ‘Ik voel me nog steeds meer journalist dan kunstenaar.’

Auto's
Mens & Maatschappij
Occasion kopen of private lease?

Twijfel je over het kopen van een occasion of het nemen van een private lease? In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide opties. Plus een aantal handige vragen die jou helpen bij het maken van een keuze.  

Duitse wagen
Mens & Maatschappij
Auto importeren uit Duitsland: hoe pak je het aan?

Ben je op zoek naar een nieuwe auto, maar kun je er in Nederland geen eentje vinden? Kijk dan eens in Duitsland. Als je bij onze oosterburen wel een mooie auto vindt, kun je deze kopen en naar Nederland rijden. Helaas is het in de praktijk niet zo simpel, want je moet de auto exporteren uit Duitsland en importeren in Nederland. Hier lees je hoe je dit aanpakt. 

Coatingvloer
Mens & Maatschappij
Zo belangrijk is een mooie vloer voor je interieur

Heb jij een prachtig interieur, maar heb je het gevoel dat er toch iets mist? Grote kans dat het je vloer is die er al jaren in ligt en die je destijds puur hebt uitgezocht op basis van prijs en gemak.

Zelensky en Macron
Mens & Maatschappij
Luuk Koelman: 'Als Westen hebben we onze propaganda prima op orde'

'Dit is het spel en zo wordt het gespeeld. Elke oorlog begint met een pr-campagne'

MRI-scan
Mens & Maatschappij
James Worthy: 'Wat MRI’s betreft ben ik niet langer meer maagd'

'Met angst en bewondering kijk ik naar de machine. Het einde begint geregeld in zo’n MRI-scan' 

Radboud Spruit
Premium Mens & Maatschappij
Vakidioot Radboud Spruit: 'Een mooi afscheid verdient een mooie kist'

Waarom zou je in een prachtige doodskist gaan liggen, als de fik er toch ingaat? Volgens exclusieve kistenmaker Radboud Spruit verdient een mooi afscheid een mooie kist. Die van hem heten niet A1 of B3, zoals de fabrieksbakken van de uitvaartverzorger, maar Petronella – naar z’n moeder – en De Zachte Baar. De Utrechter is een vakidioot, de dood is zijn leven, maar het liefst ziet hij alle kisten vandaag nog uitsterven.

Transwaanzin
Column
Bart Nijman: ‘Het fenomeen ‘geboren in een verkeerd lichaam’ bestaat, maar niet zó vaak'

'De giftige sfeer rond dit onderwerp heeft van kinderen een voetbal in een ziek volwassen spel gemaakt'

Sfeervolle verlichting
Mens & Maatschappij
Zo speel je met licht om je woonkamer sfeervoller te maken

Wie houdt er niet van een gezellige woonkamer waar je kunt ontspannen na een lange dag of kunt genieten van quality time met vrienden en familie? Nou, laten we het hebben over hoe je wat magische sfeer aan die ruimte kunt toevoegen door slim te spelen met licht. Geen zorgen, we houden het lekker luchtig en super makkelijk te begrijpen!