Sick: buurtwacht veilt pistool waarmee hij ongewapende zwarte jongen doodschoot

George Zimmerman, de buurtwacht die vier jaar geleden in Sanford, Florida de zwarte jongen Travyon Martin doodschoot, ga...

George Zimmerman, de buurtwacht die vier jaar geleden in Sanford, Florida de zwarte jongen Travyon Martin doodschoot, gaat het betreffende moordwapen te veilen. Dat meldt The Guardian.

Hoewel de toen 17 jaar oude Martin ongewapend was en de autopsie uitwees dat hij in de rug was geschoten, besloot een jury Zimmerman niet te vervolgen. Dit besluit leidde tot landelijke protesten, waaruit #BlackLivesMatter ontstond. Deze beweging heeft als doel excessief (politie-)geweld tegen zwarte Amerikanen aan de kaak te stellen.

Lees ook: De politie; je hardhandigste vriend?

Nu wil Zimmerman het pistool waarmee hij de executie verrichtte dus verkopen. “Het is een mooie mogelijkheid om een stukje Amerikaanse geschiedenis te bemachtigen”, zegt de voormalige buurtwacht. Bieden begint vanaf 5.000 dollar. Dit type pistool kost normaal rond de 250 dollar. “Ik heb besloten niet meer bang te zijn. Ik ben een Amerikaan en ik doe wat ik wil”, aldus Zimmerman.

De opbrengst wordt als het aan Zimmerman ligt gebruikt “om de #BlackLivesMatter-beweging tegen te gaan en de carrière van Angela Corey te beëindigen”. Corey was de officier van justitie die de zaak tegen Zimmerman bracht.

De veiling eindigt morgen (13 mei).