Historie

Hyperinflatie
Historie
Honderd jaar hyperinflatie: een kruiwagen vol bankbiljetten
Houden we de inflatie onder de duim? Niemand die het weet. Precies honderd jaar geleden, in 1923, kampte Duitsland met hyperinflatie. Toen een brood 200 miljard mark kostte en papiergeld werd gebruikt om ovens mee te stoken...
south park
Historie
South Park bestaat 25 jaar
South Park bestaat deze week alweer 25 jaar. Wat ooit begon als een verfrissende brutale cartoon is uitgegroeid tot hét tegengeluid van de woke-cultuur. Een terugblik op het meest racistische, homofobische, antisemitische en ronduit beledigende Hollywoodsprookje aller tijden. ‘Wij wachten er al bijna dertig jaar op om gecanceld te worden.’
sleazefest
Historie
Twintig jaar sleazen op Sleazefest
Op 5 augustus barst op het strand van IJmuiden Nederlands vuigste rock-’n-roll-feest weer los: Sleazefest. Tot ver na het ochtendgloren rockabilly, garagerock, exotica, strippers en heel veel bier. Om twintig jaar sleazen te vieren, zocht organisator Björn Ottenheim de beste foto’s bij elkaar en probeert de bijbehorende herinneringen boven water te krijgen. ‘Het is breder dan alleen de muziek, het is een way of life.’
Loyaal aan de band (en aan de coke): Rock-'n-roll in de jaren 70
Historie
Loyaal aan de band (en aan de coke): Rock-'n-roll in de jaren 70
Het waren andere tijden, de jaren zeventig. Onder het mom van rock-’n-roll vonden zaken plaats die het daglicht niet konden verdragen, maar toch aan de oppervlakte kwamen. In een driedelige serie neemt Revu je mee terug naar de wereld van seksuele uitspattingen, drugs en ander atypisch gedrag. Deze week het laatste deel: de managers.
Seks, adoratie en geslachtsdelen in gips: Rock-'n-roll-groupies in de jaren '70
Historie
Seks, adoratie en geslachtsdelen in gips: Rock-'n-roll-groupies in de jaren 70
Het waren andere tijden, de jaren zeventig. Onder het mom van rock-’n-roll vonden zaken plaats die het daglicht niet konden verdragen, maar toch aan de oppervlakte kwamen. In een driedelige serie neemt Revu je mee terug naar de wereld van seksuele uitspattingen, drugs en ander atypisch gedrag. Deze week deel 2: de groupies.
Elvis Presley en Johnny Cash: twee kanten van de  Amerikaanse droom
Historie
Elvis Presley en Johnny Cash: twee kanten van de Amerikaanse droom
Johnny Cash en Elvis Presley lijken onverenigbare grootheden, toch kennen beide levens een hoop overeenkomsten. En niet alleen omdat de muziekfenomenen beiden opgroeiden in bluesstad Memphis. De tijdgeest balde zich samen in deze twee zangers.
De dag dat Steenberg 7 in Aberfan instortte
Historie
De dag dat Steenberg 7 in Aberfan instortte
Tot 21 oktober 1966 kende bijna niemand Aberfan. Een dag later is het dorpje in Wales wereldnieuws, maar helaas om een dramatische reden: een instortende berg kolenafval zaait er dood en verderf. Psychiater John Barker ontdekte later dat er in aanloop naar de ramp veel voorspellende visioenen circuleerden onder de bevolking. De vermaarde auteur Sam Knight schreef er een boek over. Een voorpublicatie.
oorlogsmisdaden
Historie
De oorlogsmisdaden van de geallieerden
In 1995 schreef historicus Wim Berkelaar een boek over een ongemakkelijk onderwerp: geallieerde oorlogsmisdaden in de Tweede Wereldoorlog. Nu de wandaden van het Russische leger in Oekraïne zich opstapelen, is Berkelaars boek weer relevant. Ook in WO2 gingen Russen zich te buiten aan gruweldaden. Zelfs Britse en Amerikaanse troepen misdroegen zich, getuigde de talloze plunderingen in Nederland. ‘Er zat een grimmige achterkant aan de bevrijding.’
Leef gezonder, vooral in tijden van Corona
Historie
'Artsen en deskundige adviseren: leef gezonder, vooral in tijden van Corona'
In de persconferentie van 17 november vroeg Hugo de Jonge de aandacht voor iets wat veel artsen en deskundigen al enige tijd adviseren aan de Nederlandse bevolking: Leef gezond om je weerstand te verbeteren. Naast dat gezond leven je weerstand verbetert, is bewegen ook goed voor je gemoedstoestand.
Nieuwe Revu
Historie
Kerstaanbieding: 12x Nieuwe Revu voor €30!
Het beste cadeau voor onder de kerstboom, voor jezelf of om weg te geven: www.revu.nl/kerst.
Nieuwe Revu
Historie
Kerstaanbieding: 12x Nieuwe Revu voor €30!
Elke week de beste interviews en columns op je deurmat? Neem dan nú met een abonnement en ontvang 12x Nieuwe Revu voor maar €30! Check de aanbieding op www.revu.nl/kerst.
Black Friday
Historie
BLACK FRIDAY: 10x Nieuwe Revu voor €20!
Profiteer nú al van onze Black Friday aanbieding: 10x Nieuwe Revu voor maar €20! (50% korting) www.revu.nl/blackfriday