Materialen voor een badkamerrenovatie: wat zijn je opties?

Wanneer je je badkamer gaat renoveren, zijn er eindeloos veel materialen om uit te kiezen. Maar welke materialen zijn het geschiktst voor je badkamer? In dit artikel bespreken we verschillende opties waar je uit kunt kiezen, zodat je goed geïnformeerd bent bij het maken van je keuze. We bespreken onder andere tegels, sanitair, kranen en douchekoppen. Of je nu op zoek bent naar milieuvriendelijke opties, luxe materialen of betaalbare keuzes. Lees dus snel verder en ontdek de beste materialen!

Badkamer

Opties voor tegels 

Als je op zoek bent naar tegels voor je badkamer, dan zijn er talloze opties om uit te kiezen. Van keramische tegels tot mozaïektegels en natuursteen, er zijn heel veel mogelijkheden om je badkamer de uitstraling te geven die je wilt.

Bij het kiezen van tegels voor een badkamerrenovatie, is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met de stijl, maar ook met de duurzaamheid en de milieuvriendelijkheid van de materialen. Gelukkig zijn er veel milieuvriendelijke materialen beschikbaar, zoals gerecyclede glazen tegels en tegels van natuurlijke materialen zoals leisteen en marmer. Daarnaast is het goed om te weten dat keramische tegels vaak als een duurzame optie worden beschouwd. Deze tegels gaan lang mee en zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere opties.

Opties voor sanitair 

Als je op zoek bent naar materialen voor sanitair in je badkamer, zijn er veel opties beschikbaar om uit te kiezen. Baden, douches, toiletten en wastafels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen.  Een populaire optie voor een bad en een wastafel voor in de badkamer is porselein of keramiek. Deze materialen zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Voor douches zijn glazen wanden en tegels populair vanwege hun stijlvolle uitstraling. Daarnaast zijn glas en tegels eenvoudig te reinigen. 

Een andere populaire optie is natuursteen, zoals marmer of graniet. Deze materialen zijn duurder dan porselein en keramiek, maar hebben een unieke uitstraling en zijn van nature waterbestendig. Voor toiletten zijn er ook verschillende opties beschikbaar, zoals keramiek of kunststof. Beide materialen zijn gemakkelijk schoon te maken en hebben een lange levensduur.

Kranen, douchekoppen en douchegoten 

Zonder kranen en een douchekop is een badkamer natuurlijk niet compleet. Er zijn verschillende materialen verkrijgbaar. Denk hierbij aan chroom, nikkel, brons en messing. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen wat betreft duurzaamheid en onderhoud.  Ben je op zoek naar duurzame opties voor in de badkamer? Dan kun je kiezen voor waterbesparende kranen. Waterbesparing is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Ten slotte zijn douchedrains noodzakelijk in een badkamer om al het douchewater goed af te voeren. Kies voor een materiaal dat past bij de uitstraling van je kranen en douchekoppen, om een mooi geheel te creëren!

Er zijn dus allemaal verschillende opties om je badkamer te renoveren op een manier die bij jou past. Zo kun je kiezen uit verschillende tegels, zijn er allerlei verschillende sanitair materialen en tot slot is kun je het helemaal naar jouw smaak maken met kranen, douchekoppen en douchegoten die jij mooi vindt.