'Goudvissen hebben geen leuk karakter'

Het langste interview aller tijden, afgenomen door de lezers van Nieuwe Revu. Heb je ook een vraag voor Maxim? Stel ’m v...

Het langste interview aller tijden, afgenomen door de lezers van Nieuwe Revu. Heb je ook een vraag voor Maxim? Stel ’m via [email protected].

Fotografie ANP

Heb je ooit een goudvis gehad?Puck van Stralen

Nee nooit. Ik vind goudvissen geen leuk karakter hebben. En ze eten schilfers. Levende wezens die dat doen, sporen niet. Er bestaan ook reuzengoudvissen die door chique mensen Japanse koikarpers genoemd worden. Mensen schijnen daar serieus duizenden euro’s voor neer te leggen. En dan moet je ook nog een grote waakhond of duur alarmsysteem aanschaffen om ze te beschermen tegen diefstal. De enige visjes die nog een beetje te pruimen zijn, zijn kikkervisjes. En die zijn nog lekker gratis ook. Haal een handje kikkerdril uit de sloot met wat kroost, stop het in een laag slootwater en de rest gaat vanzelf. Na een week krijgen de visjes ineens pootjes en weer een paar dagen later klimmen ze brutaal uit de kom. Dan heb je je hele huis vol springende kikkertjes. Kostelijk vermaak.

Lees de hele column van Maxim Hartman op Blendle.