Bij de koffie: woedende Skin filmt 'taximaffia', Schiphol reageert

Mark Schrader stapte deze week voor Nieuwe Revu in de auto bij Anouar, een officiële taxichauffeur op Schiphol. Dat is t...

Mark Schrader stapte deze week voor Nieuwe Revu in de auto bij Anouar, een officiële taxichauffeur op Schiphol. Dat is tegenwoordig een unicum, iets wat nog maar eens werd bevestigd door de zangeres van Skunk Anansie

Ook sprak Schrader dubieuze taxichauffeurs, hun advocaat en andere betrokkenen. "Zodra de handhavers weg zijn, vervallen de meeste ronselaars weer in het gedrag van opdringen en hinderen van onze passagiers."

Lees zijn reportage over de Taximaffia op Schiphol hier

Skin

De zangeres van Skunk Anansie, bekend als Skin, ondervond dit aan den lijve en legde het tafereel dat woensdag aan de kaak werd gesteld door Schrader vast op video. Ze deelde het filmpje op Facebook en uitte haar woede.

"Het is heel erg verwarrend voor het publiek", schreef ze. "Ik ben de hele wereld over gereisd en ben op vele bedenkelijke vliegvelden geweest, maar dit is de allerslechtste. Hoe kan het dat een modern land als Nederland met zo'n groot vliegveld dit kan laten gebeuren?"

Reactie Schiphol

Nieuwsuur, NOS en andere media doken er nu ook bovenop, Schiphol zag zich genoodzaakt in een statement te reageren.

Op het vliegveld mogen alleen officiële taxi's worden aangeboden, maar Schiphol stuit naar eigen zeggen op het omliggende terrein op problemen.

"Dat is geen Schiphol-gebied, maar openbaar terrein. Daar kunnen we alleen hinderlijk gedrag aanpakken.",,We willen een structurele oplossing en daar gaat Schiphol niet over. Wat we in de tussentijd doen is omroepen: 'ga alleen met officiele chauffeurs mee'. En we hebben beveiligers en stickers op de grond met een looproute."

Wordt vervolgd...