Dit lees je deze week in een knisperend verse Nieuwe Revu

Ook deze woensdag is het weer Nieuwe Revu-dag en dat betekent een gloednieuwe 30ste editie met de meest interessante achtergrondverhalen, de actuele en beruchte 'wie denkt', een uitgebreid interview, te gekke columns en nog véél meer. Nu te vinden in de schappen of bestel 'm hier, gewoon online.

Nieuwe Revu 30

Hoe overleef je de Efteling?

‘En toen... was ik in een wereld vol wonderen,’ kirt de Efteling als je hun website bezoekt. Wij zeggen: schrijf die wereld vol wonderen maar op je bierpens. Want het is geen wereld vol wonderen, maar een wereld vol helse narigheid. Als je deze zomer tegen beter weten in toch door je kroost wordt overgehaald om de sprookjeshel in Kaatsheuvel te bezoeken, lees deze gids even. Ga niet of ga heel goed voorbereid. We hebben je gewaarschuwd!

Gerard Pelzer

Op 30 mei 1980 verdween Gerard Pelzer, een als Nederlander geboren Belgische militair die gestationeerd was in Duitsland. 44 jaar lang zocht enkel zijn familie naar hem. Nu heeft de Nederlandse politie een dna-staal van Gerards zus genomen. Komt er alsnog een doorbraak in deze cold case die zich afspeelt rond het Drielandenpunt?

Poetins liefjes

De Russische overheid riep 2024 uit tot het jaar van het gezin. Terwijl het ideaal van vader, moeder en kinderen in de propagandaschijnwerpers wordt gezet, leeft Vladimir Poetin al meer dan tien jaar lang als een gescheiden man. De familiebanden, relaties en het nageslacht van de 71-jarige Russische leider worden angstvallig geheimgehouden. Alleen het kernwapenarsenaal van Rusland vormt een nog groter taboe.

De kersverse Nieuwe Revu bestel je hier.

Rapper Extince (56): ‘Qua skills vind ik mezelf zeker niet minder dan Eminem’

Extince, de rapper met zachte g en soepele flow, staat veertig jaar op het podium. Hij scoorde kneiters van hits met Spraakwater, Kaal of kammen en Viervoeters. En hoewel die ruim 25 jaar oud zijn, kan de rapper daar nog steeds van leven: ‘Mensen zien vaak maar twee categorieën artiesten: de Jay-Z’s van de wereld en degenen die het niet gehaald hebben. Maar er is ook een groep die daar tussenin zit – mensen zoals ik.’

Aanslag Trump

Aan deze voorspelling durven we ons wel te wagen: op het moment dat de kogel zijn oor schampte, heeft Trump de presidentsverkiezingen gewonnen – ook al zijn die pas op 5 november. In de VS houden ze van winnaars en met een presidentskandidaat die een moordaanslag heeft overleefd, hebben de Republikeinen precies die onvervalste patriottische held in de gelederen waar de Amerikaanse kiezers graag hun stem aan geven.

Mens & Maatschappij
  • Cold Case Bureau Van Meerbeeck,