Schande dat deze scifithriller niet allang in één adem wordt genoemd met Breaking Bad en Game of Thrones

Schande dat deze scifithriller niet allang in één adem wordt genoemd met Breaking Bad en Game of Thrones. Tezamen met di...

Schande dat deze scifithriller niet allang in één adem wordt genoemd met Breaking Bad en Game of Thrones. Tezamen met die grote jongens vormt Orphan Black toch wel het laagje sneeuw op de top van de Mount Everest.

Zó goed? Ja, zó goed. Hopelijk betekent de Emmy voor beste vrouwelijke hoofdrol die leading lady Tatiana Maslany eindelijk te pakken heeft, ook dat deze magistrale serie alsnog de erkenning én het grote publiek krijgt die het verdient. Dat Maslany niet allang knetterschizofreen is, mag een wonder heten.

Lees ook: Werd tijd: Luke Cage, de eerste serie over een negroïde superheld

Orphan Black draait namelijk om klonen. En Maslany speelt ze allemaal, van de zes dragende hoofdklonen – variërend van een brave huismoeke tot een sociopathische huurmoordenares – tot een scala aan klonen in kleine bijrolletjes. En dat doet ze niet zoals Eddie Murphy in The Nutty Professor, maar écht briljant.

Minstens zo sterk is het script (mystery meets scifimeets thriller meets drama en er valt geregeld nog wat te lachen ook), boordevol overtuigende twists & turns die je iedere minuut aan je beeldscherm geplakt houden. Alle vier de seizoenen staan op Netflix, het vijfde en laatste seizoen wordt in april 2017 op de wereld losgelaten.

Danny Koks

?????

https://www.youtube.com/watch?v=Ds5z5lVtY-8