Vind de juiste bedrijfsarts voor jouw bedrijf

De bedrijfsarts heeft nogal wat invloed op je bedrijf. Niet alleen op het ziekteverzuim en de kosten die daarbij komen, maar ook op de tevredenheid van je medewerkers. Je wilt dus een bedrijfsarts die goed bij jouw bedrijf past. Maar hoe vind je die? Dit artikel helpt je op weg.

Bedrijfsarts

Neem de tijd 

Vind de juiste bedrijfsarts voor jouw bedrijf door de tijd te nemen voor je keuze. Er wordt vaak nogal makkelijk over gedacht. Maar bedrijfsartsen kunnen flink van elkaar verschillen, dus het is echt de moeite waard om goed de tijd te nemen.

Wat wil je precies? 

Voor je gaat zoeken naar een bedrijfsarts die goed aansluit op wat jij wilt, moet je natuurlijk weten wat je precies wilt. Lang niet alle bedrijven hebben dat duidelijk voor ogen. Ga samen met je team en de OR om de tafel zitten en zet op papier wat jullie precies van de bedrijfsarts verwachten.

Lees je hierbij ook goed in wat je precies van een bedrijfsarts kan verwachten. Wat zijn de verplichtingen en wat zijn de extra opties?

Kijk ook terug op de samenwerking met je huidige bedrijfsarts. Wat gaat hierin goed en wil je behouden? Wat zijn de verbeterpunten die je met een nieuwe bedrijfsarts anders wilt aanpakken?

Vragen, vragen, vragen 

Weet je precies wat je wilt? Dan is het tijd om kennis te maken met de bedrijfsarts(en) die jullie op het oog hebben. Met papieren offertes en gelikte brochures kom je niet ver. Die zeggen simpelweg niet zoveel.

Je kan beter voor een persoonlijke kennismaking gaan. Nodig de bedrijfsarts uit voor een kop koffie. Dan kom je er pas achter of jullie matchen of niet. Schroom hierbij niet om te vragen, vragen en nog meer te vragen. Flink doorvragen en alles duidelijk krijgen kan je een verkeerde keuze besparen. En dat bespaart je uiteindelijk tijd, moeite en geld.

Wat vraag je dan? 

Ok, vragen dus. Maar wat vraag je dan allemaal? Denk bijvoorbeeld aan de ervaring van de bedrijfsarts met vergelijkbare bedrijven. Heeft hij of zij ervaring met jullie branche, bedrijfsgrootte en bedrijfscultuur? En hoe zit het met de bereikbaarheid van de bedrijfsarts? Hoeveel taken worden er overgelaten aan de arboarts (die onder de bedrijfsarts werkt)?

Vaak is het fijn om ook met de arboarts kennis te maken, omdat deze meestal een grote rol speelt bij je preventie en verzuimbeleid.