Nieuwe Revu 46 is nu uit!

Deze week kun je weer genieten van een kakelverse Nieuwe Revu, barstensvol fraaie plaatjes en sterke praatjes. Over wat dan allemaal? Moet je ff doorscrollen.

Nieuwe Revu 46 2020

Onze coverreportage is er eentje om je vingers bij af te likken. Neem alleen al deze rake oneliner: 'Ik krijg straks 900 euro korting bij mijn crematie, omdat ik al ben voorgebakken.' Was getekend: Verbrande Herman, een van de Foute Vrienden die dankzij de gelijknamige documentaire van Roy Dames een cultstatus verwierven. De filmmaker is druk bezig met een nieuwe docu over Verbrande Herman en zijn bloedgabbers, want: 'Dit type Amsterdammer ligt op uitsterven.' Uit angst voor moordlustige criminelen vluchtte Verbrande Herman 25 jaar geleden weg uit Amsterdam. Voor een borrel met zijn fans keerde hij eenmalig terug. Nieuwe Revu was aanwezig bij de meest geheime kroegavond van het jaar.

Journalisten Philippus Zandstra en Wietse Pottjewijd hebben een bijzondere biografie geschreven, namelijk over XTC. Sinds het pilletje werd geïntroduceerd in de housescene, is de liefdesdrug een vaste waarde in het Nederlandse uitgaansleven. Inmiddels hebben zo'n 1 miljoen Nederlanders ooit XTC gebruikt en geldt de ondergrondse pillenindustrie als de grootste ter wereld. In ons nieuwe nummer hebben wij een voorpublicatie uit dit boek, over de eerste Nederlandse scheikundehobbyisten die midden jaren tachtig de MDMA-code wisten te kraken.

Met z'n allen de polonaise lopen met carnaval zit er dit jaar wegens corona niet in. Als hart onder de riem hebben we daarom een oergezellige fotoreportage, waarin we met weemoed terugblikken op al die onvergetelijke coronavrije carnavals, toen er nog gewoon een paard in de gang mocht staan. Verder in dit nummer beeldverhalen over de vormcrisis van Michael van Gerwen en de lange lijst aan islamitische terreuraanslagen in Frankrijk.

Ons grote interview is met Kees Jansma, die met zijn biografie over Wesley Sneijder het succesvolste sportboek van dit jaar heeft geschreven. Hij vertelt uitgebreid over de oud-voetballer ('Wesley is een ontzettend weerbaar ventje'), over zijn zwak voor Louis van Gaal en over uit de hand gelopen pokerwedstrijdjes: 'Vijftigduizend euro verliezen met een kaartspelletje, dat begrijpt echt niemand.'

Plus elke week een strip van Hein de Kort, de scherpste columns en de beste series, films en muziek die deze week te bieden heeft.

Nieuwe Revu 46 is nu te koop in de winkel of kinderlijk eenvoudig hier te bestellen. Veel plezier!

Showbizz
  • Nieuwe Revu