Tips om nóg sneller de carrièreladder te beklimmen

Het is niet altijd makkelijk om professioneel te groeien, zeker als je je baan al een langere tijd hebt. Maar met wat extra moeite kun je jouw carrière echt een boost geven.

cv

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je jouw doelen duidelijk voor ogen hebt: wat wil je bereiken en hoe ga je dit bereiken? En als je dit eenmaal weet, denk er dan over na of je dit met je huidige werk ook kunt realiseren. Of is het soms tijd voor een nieuwe baan (en dus ook een nieuw cv)? En als je (eenmaal) een baan hebt waarin je écht kunt groeien, dan moet je natuurlijk wel blijven opvallen en je werkgever een reden geven voor die promotie. Dus hoe zorg je er nou voor dat je nog sneller de carrièreladder beklimt? Volg daarvoor deze zes handige tips.

1. Maak een plan de campagne

Net als bij het stellen van andere doelen, is een goed plan de campagne ook noodzakelijk voor het behalen van je volgende carrièredoel. Dit kan een kortetermijn- of langetermijnplan zijn, maar probeer hierbij duidelijk voor ogen te hebben hoe jij je doelen wilt gaan bereiken.

2. Zorg voor een ijzersterk cv

Heb je een baan waarin je niet veel meer kunt groeien? Dan kan het weleens tijd zijn om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Daarvoor moet je natuurlijk wel een cv hebben die een goede eerste indruk maakt. Kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Met een cv format kun je in een handomdraai een ijzersterk cv maken.

3. Blijf netwerken

Voor het snel beklimmen van de carrièreladder is het belangrijk om een goed netwerk te hebben. Des te meer mensen je kent, des te beter voor je carrière. Ook als je al een veelbelovende baan hebt, dan is het belangrijk om te blijven bouwen aan je netwerk, zowel online als in real life.

4. Werk hard(er)

En heb je dan die baan met veel groeipotentie? Doe hier meer dan nodig is. Werk niet alleen harder dan de rest van je team, maar werk ook slimmer. Neem initiatief en geef je op voor projecten met veel zichtbaarheid. Probeer echt iets bij te dragen.

5. Wees een aanwinst voor het bedrijf

Met harder werken ben je al een heel eind op weg, maar ga nog een stapje verder: wees een echte aanwinst voor het bedrijf. Streef er voortdurend naar om jezelf bij te scholen en nieuwe skills te leren. Volg marktleiders, kijk op welke thema’s ze actief zijn en woon conferenties bij. Wanneer je meer leert en weet, dan word je vanzelf een grotere aanwinst voor jouw werkgever.

6. Sta bekend als een teamspeler

Leidinggevenden kijken naar hoe medewerkers samenwerken, zowel met de rest van het team als met andere afdelingen. Als je bekend staat als een teamspeler, dan is dat een enorm voordeel voor je carrière. Het vermogen om relaties aan te gaan en anderen positief te beïnvloeden zijn namelijk vaardigheden waar je steeds meer aan hebt naarmate je hogerop komt op de carrièreladder.

Ben je klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Met een duidelijk plan, goed cv, sterk netwerk, wat extra moeite en goed ontwikkelde skills kom je zo bovenaan de carrièreladder.

Dit artikel is een samenwerking.

Showbizz
  • iStock