Start nu je eigen lifestyle magazine met deze 4 stappen

Iedereen heeft er vast weleens over nagedacht; een eigen blog beginnen over jouw passie. Of het nu koken, sport, boeken films of yoga is, iedereen heeft wel zo’n passie waar je voor je voel wel honderden artikelen over kan schrijven. Een nieuwer genre in deze bomvolle magazinewereld is lifestyle. Van mooie auto’s tot nieuwe hobby’s en van meubels tot bekende acteurs. Over lifestyle valt altijd genoeg te schrijven en is dus een perfect genre voor jouw magazine. Maar hoe start je je eigen lifestyle magazine? Wij leggen het je uit aan de hand van 4 eenvoudige stappen.

magazine

Voordat we doen kijken we naar de grote mogelijkheden binnen de Lifestyle Magazinewereld. Denk je aan lifestyle dan denk je waarschijnlijk aan influencers met grote auto’s en dure horloges. Mensen als Chahid Charrak, Monica Geuze of Memphis Depay kunnen allemaal in dit brede genre worden gecategoriseerd. Laten we eens kijken hoe jij je stempel kunt drukken in deze wereld vol competitie.

Lifestyle is breed. Te breed om alles te behandelen. Kies daarom voor één aspect binnen het Lifestyle genre en focus je op dit onderwerp. Kies je voor luxe auto’s en dure merken of schrijf je liever over yoga en het lezen boeken? Belangrijk is dat je dicht bij jezelf blijft en snapt waar je het over hebt en tegen wie je het hebt.

Heb je een onderwerp gekozen? Dan kan je naar de volgende stap. Kies een bijpassende kleurencombinatie, naam en logo en houdt hier aan vast. Kun je niet zelf op een naam komen? Gebruik Businessnamegenerator voor magazine namen die jij kunt gebruiken. Nadat je dit hebt gedaan heb je een groot deel van je brand al bepaalt. Je naam is een belangrijk onderdeel hiervan, dus zorg ervoor dat je zorgvuldig bent in het kiezen van de juiste naam.

Het opschalen van je magazine

Of je nu gaat voor een digitaal magazine of een fysiek tijdschrift, het opschalen van je magazine is van uiterst belang. Zoek mensen die content voor jou kunnen produceren zodat jij je kan richten op andere zaken. Zo hoef je niet al je tijd te stoppen in het schrijven van artikelen, maar kun jij je focussen op het starten van partnerschappen of en het promoten van je magazine.

Wanneer je genoeg mankracht hebt om de content die je wilt posten te posten, moet je zorgen voor een vaste stroom van inkomsten. Dit kan via advertenties op je website of via affiliatie marketing in de content die je post. Veel van deze inkomsten kunnen digitaal worden genereerd. Mensen zitten steeds meer op hun scherm en voor jouw als blogger of magazine publicist is dit een geweldige mogelijkheid om te benutten.

Hoewel de competitie groot is liggen er grote kansen in de magazine wereld, met name in het opkomende genre ‘lifestyle’. Hoewel het in het begin ingewikkeld kan lijken, is het belangrijk om je vast te houden aan een vast plan en dit te blijven volgen. Bepaal voor jezelf waar je over wilt schrijven en wie je wilt bereiken en blijf vooral dicht bij jezelf.

Showbizz
  • Unsplash (Christian Velitchkov)