Premium

Overschatte mensen: Lieke Martens

De onderschatte Vlaamse schrijver Herman Brusselmans beledigt overschatte personen uit de wereldgeschiedenis.

Illustratie Lieke Martens

Iemand geeft vanaf vijf meter een pass naar Lieke Martens. De bal stuitert over haar schoen. Er volgt een hoge voorzet. Lieke Martens probeert te koppen en raakt de bal met haar oogbol. Lieke Martens is bezig met een dribbel en vraagt zich midden in die dribbel af: ‘Waar ben ik eigenlijk mee bezig?’ Lieke Martens ontwijkt de buitenspelval, en omdat ze vergeten is wat buitenspel ook weer is, houdt ze halt en vraagt ze informatie terzake aan de scheidsrechtster.

Lieke Martens staat onder de douche, bekijkt zichzelf, en denkt: voor een vrouwelijke voetballer heb ik een redelijk mooie vagina. Ze kijkt naar de andere vrouwen. Voor vrouwelijke voetballers hebben die een vagina die bij hen past: heel lelijk. Lieke begint te huilen omdat haar vagina veel te mooi is voor een vrouwelijke voetballer. En haar tieten mogen er ook wel zijn, waardoor ze begint te krijsen van frustratie.

Lieke Martens werd in Bergen geboren op 16 december 1992, als dochter van Sjoerd Martens, die z’n sigarettenpeukenhandel naar een hoger niveau probeerde te brengen door z’n hele familie te laten paffen als gekken, maar de 5-jarige Lieke weigerde op een bepaald moment om nog meer Marlboro’s op te steken, tot vreugde van haar moeder, Sjaan Martens- Leutenburg, die prefereerde dat haar dochter sigaren in plaats van sigaretten zou roken, maar alweer weigerde Lieke. Ze ging in plaats van roken liever voetballen, het eigenwijze kreng.

Ze ging in plaats van roken liever voetballen, het eigenwijze kreng

Ze begon in de jeugd van Bergen, waar ze moest meespelen met de jongens, wat leidde tot seksistische opmerkingen als ‘Fuck off, jij met je kleine pik’, en ‘Hang je ballen achter je oren, homo’, want Lieke was niet op haar mondje gevallen. Ze werd getransfereerd naar Boxmeer. Daar werd ze opgemerkt door bondscoach Vera Pauw, die onder de douche kwam gluren, en dacht: die heeft veel te mooie tieten en een veel te mooie vagina voor een voetballer. Lieke mocht toch meespelen met nationale jeugdelftallen. Inmiddels was ze aangesloten bij Heerenveen, waar ze ongeveer vier keer per wedstrijd de bal raakte, wat ongeveer drie keer meer was dan de andere speelsters van Heerenveen. Hetzelfde bij haar volgende club, VVV. Hetzelfde bij haar volgende club, Standard Luik in België.

Omdat het vrouwenvoetbal nieuw was in België, was er tijdens de rust van een wedstrijd geen tactische bespreking, maar werd er door de speelsters wel een warme sjaal voor in de winter gebreid. Lieke Martens verkaste naar Barcelona, werd daar heel goed begeleid, en als iemand vanaf vijf meter een pass aan haar gaf, stuiterde de bal over haar schoen. Lieke Martens, de beste vrouwelijke speelster ter wereld, kan ongeveer zo goed voetballen als Dikke Harry, de slechtste mannelijke speler ter wereld. Ook heeft Harry ongeveer even mooie tieten als Lieke Martens. 

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Nieuwe Revu thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct
Column
  • Steve Nestorovski