Politici over rellende Eritreeërs Den Haag: 'Laat ze lekker terug gaan als het daar zo goed is'

Niet alleen BBB-voorvrouw Caroline van der Plas liet zich uit over de rellen in Den Haag, ook Geert Wilders had er een mening over.

Rellen Den Haag

Afgelopen zaterdag ging het vreselijk mis in Den Haag toen pro- en antiregeringsgezinde Eritreeërs de confrontatie met elkaar zochten. Er werd tijdens de rellen met stenen, vuurwerk en andere spullen gegooid naar hulpdiensten. Daarnaast werden meerdere politieauto's, personenauto's en een bus in brand gestoken. Volgens de politievakbond ACP raakten hier meerdere agenten bij gewond. PVV'er Geert Wilders en Caroline van der Plas (BBB) lieten van zich horen op het platform X.

'OPPAKKEN EN UITZETTEN', twitterde de PVV-voorman tijdens de rellen. Daarnaast deelde Wilders verschillende beelden op zijn account van de rellen. 'Je zal ze maar allemaal hebben binnengelaten en je land dan zo achterlaten...', aldus de PVV'er.

Wat de partij van Wilders betreft gaan de grenzen op slot. De PVV-voorman maakte dan ook gebruik van de situatie om zijn zegje te doen. 'Ik wil snel een nieuw kabinet dat orde op zaken stelt in dit land! We moeten samenwerken en Nederland veiliger maken en de Nederlander op 1 zetten!', aldus Wilders op X.

Caroline van der Plas

Ook Caroline liet zich uit over de rellen en sloot zich daarbij redelijk aan bij de PVV'er: 'Pro-regeringsgezinde Eritreeërs... Waarom zijn die hier? Laat ze lekker terug gaan als het daar zo goed is.'

VVD'er Dilan Yesilgöz - demissionair minister van Justitie en Veiligheid - liet weten het 'absoluut onacceptabel' te vinden dat politiemensen en hulpverleners 'zwaar belaagd' werden tijdens de rellen. 'Enorm veel respect voor het feit dat ze altijd weer staan voor onze veiligheid. Ik denk vandaag aan hen en hun naasten. Dit asociale en criminele gedrag mag niet zonder consequenties blijven. Geen enkele tolerantie hiervoor', schreef de VVD-voorvrouw op X.