Rens Nijholt
Rens Nijholt
Recente artikelen
 1. Vinyl
  Premium Mens & Maatschappij
  Tegen de stream in: opmars vinyl is niet te stuiten

  Volgens cijfers van het NVPI, koepelorganisatie van muziekproducenten en filmdistributeurs, steeg in 2023 de vinylomzet met 3 procent. Hoewel via streamingsdiensten muziek met een vingerklik beschikbaar is, is het ‘zwarte goud’ al jarenlang met een opmars bezig. Wat is de magie van vinyl? ‘Ik denk dat er een groter verlangen komt naar tastbaarheid.’

 2. Van Gaal
  Showbizz
  Terugblik: zo brak FC Barcelona de spirit van Louis van Gaal

  Vanaf vandaag draait de film LOUIS over het leven van Louis van Gaal in de Nederlandse bioscopen. Filmmaker Geertjan Lassche volgde Van Gaal drie jaar lang en voerde gesprekken over zijn loopbaan, ontwikkeling en gezinsleven. In de film komt ook zijn turbulente periode in Barcelona ter sprake, waar hij nationaal successen boekte, maar in zijn derde seizoen op een vulkaan leefde en opstapte. Wat ging er mis in Catalonië?

 3. Als voetbal echt oorlog is
  Premium Sport
  Als voetbal echt oorlog is

  Eerder deze maand begon de eredivisie aan zijn 66ste jaargang. Nog voordat er een bal werd getrapt, liepen de emoties tussen aartsrivalen Ajax en Feyenoord al hoog op door de zwaarbeladen transfer van Steven Berghuis. Hoewel de rivali­teit ver gaat, valt deze in het niet bij de moeder aller voetbalruzies: de WK­-kwa­lificatieduels in 1969 tussen El Salvador en Honduras. Wedstrijden die uit­ mondden in een wrede oorlog.