'Rutte is een uitstekende premier, voor een leider zonder principes'

Columnist Bart Nijman is een dappere strijder voor het vrije woord, voor iemand die amper achter zijn toetsenbord vandaan durft te komen.

Mark Rutte

Anouk is een geweldige zangeres, voor een vrouw die haar kroost bij zoveel mogelijk mannen verzamelt.

Arie Boomsma is ontzettend empathisch met andere mensen, voor een christen die zelf niet uit de kast durft te komen vanwege zijn geloof.

Wilfred Genee is een vlot babbelende talkshowhost, voor een lafaard die z’n collega’s een mes in de rug plant op het moment dat het er op aankomt om karakter te tonen.

Rob Jetten is een ontzettend gedreven carrièrepoliticus, voor een robot die nog nooit een oprecht woord heeft gesproken in de Tweede Kamer.

Claudia de Breij is een schat van een vrouw, voor een moralist die ontzettend berekenend langs de veilige lijnen van het publieke debat loopt.

Eus maakt lekker veel televisieprogramma’s, voor een straatschoffie dat zijn aangedikte strafblad tot verdienmodel verbogen heeft.

Jan Roos heeft een stug doorzettingsvermogen, voor een kroegprater die zichzelf ongeliefd en onmogelijk heeft gemaakt door overal zijn schepen achter zich te verbranden.

Sander Schimmelpenninck heeft als een komeet carrière gemaakt, voor een jonkertje wiens arrogante kleingeestigheid zo hoog boven zijn geringe fysieke lengte is uitgegroeid.

Sigrid Kaag is een vrouw met premierwaardige competenties, voor een ijskoningin die van arrogantie en laatdunkendheid over de Nederlandse bevolking aan elkaar hangt.

Sylvana Simons heeft een indrukwekkende carrière als society-ster op haar naam, voor iemand die zo borderline gestoord is.

Leo Lucassen is een welbespraakte televisieduider, voor een zwendelaar die zo ideologisch met wetenschappelijke feiten omgaat dat hij zijn eigen werkelijkheid heeft gecreëerd. 

Peter R. de Vries heeft een uitstekende palmares als misdaadjournalist, voor een opiniemachine die zijn opportunisme zo opzichtig aan iedereen opdringt.

Angela de Jong heeft zichzelf handig in de kijker gespeeld, voor een bankaardappel die zich zelden met haar plofkont van de bank voor haar tv heeft losgemaakt.

Jesse Klaver is een mega-idealistische posterjongen met enorm appeal op jonge mensen, voor een popster die zich uit bordkarton heeft laten snijden door een paar verstokte partijideologen uit de vorige eeuw.

Arnon Grunberg is een hele goede literaire romanschrijver, voor een warhoofd dat geen enkele rationele grip op de huidige tijdsgeest heeft.

Twan Huys is een uiterst soepele televisiepresentator, voor een omroepambtenaar die vanbinnen holler is dan een chocolade paashaas.

Mark Rutte is een uitstekende premier, voor een leider zonder maatschappelijke principes.

Schrijver dezes is een dappere strijder voor het vrije woord, voor een jochie dat nauwelijks achter zijn toetsenbord vandaan durft te komen.