Premium

Overschatte mensen: Sophie Hilbrand

De onderschatte Vlaamse schrijver Herman Brusselmans beledigt overschatte personen uit de wereldgeschiedenis.

Illustratie Sophie Hilbrand

Sophie Hilbrand was, toen ze een jaar of twintig was, redelijk om aan te kijken, niet echt een schoonheid, maar je zou haar toch niet meteen in het riool gedumpt hebben. Tegenwoordig, nu ze ongeveer 45 is, heeft ze rimpels, zit haar kanis vol chemische producten en als ze glimlacht f lapperen haar oorlellen, zodat we haar thans gerust een lelijk, onaantrekkelijk wijf kunnen noemen.

Ze werd geboren in Alkmaar op 5 oktober 1975, als dochter van Sjoerd Hilbrand, die tropische vruchten invoerde uit Groenland, en Sjaan Hilbrand-Kostenwinder, een voetenmodel dat optrad in reclamefilmpjes ten bate van zalf tegen eelt, gescheurde teennagels en ouwelijke poten. Hilbrand volgde één jaar de modeacademie van Eindhoven, waar ze Perzische mutsen, doorkijkbeha’s gemaakt van ezelshuid en steunkousen in visnetmotief probeerde te ontwerpen, zij het zonder enig tastbaar resultaat.

Zoals vele mislukkelingen in de ene culturele sector stapte ze over naar een andere culturele sector voor mislukkelingen, in haar geval radio en tv. Ze kreeg na een tijdje het programma Spuiten & Slikken onder haar kont geschoven, waarin ze moest meedoen aan experimenten die werden uitgevoerd met seks en drugs. Zo leerde ze dankzij dit programma pijpen zonder over haar nek te gaan, heroïne te spuiten zonder over haar nek te gaan, te masturberen zonder over haar nek te gaan, en over haar nek te gaan voordat ze coke snoof terwijl ze een lesbienne befte.

Ze is net zo sexy als een kruising tussen Zwarte Lola en de Zangeres Zonder Naam

Op den duur kon ze Spuiten & Slikken niet meer aan en ging ze naar Try Before You Die, dat geen levende ziel zich nog kan herinneren, en kreeg ze een bijrolletje in Ranking the Stars, waar ze om het half uur een zinnetje mocht uitspreken waar niemand zich wat van aantrok, en voor de rest moest ze haar bekkie houden, proberen mooi in beeld te komen en met vele bewegingen van haar kop haar kapsel achterover te gooien, wat door sommige kijkers als sexy werd ervaren. Maar Sophie Hilbrand is helemaal niet sexy. Ze is net zo sexy als een kruising tussen Zwarte Lola en de Zangeres Zonder Naam, en gooi Annie M.G. Schmidt, Patty Brard en Linda de Mol met een papieren zak over haar kop er ook maar achteraan. Dus nogmaals: Sophie Hilbrand is niét sexy.

Ze presenteerde nog met de geboren loser Ruben Nicolai de shitshow Ruben vs Sophie, waarin die twee elkaar de loef moesten afsteken in disciplines als prei planten, paraplubakken vernissen en achter een struik schijten.

Ook speelde Hilbrand in een film: Zomerhitte, naar een kutroman van Jan Wolkers, en de film werd nog tien keer kutter, te wijten aan Hilbrand en het andere hoofdpersonage, Hilbrands vaste vriend Waldemar Torenstra, ook een half genie. Over twintig jaar is Sophie Hilbrand 65 jaar en kan ze de weduwe van Toetanchamon vertolken, ongeschminkt.

Premium
Je hebt zojuist een premium artikel gelezen.

Online onbeperkt lezen en Nieuwe Revu thuisbezorgd?

Abonneer nu en profiteer!

Probeer direct
Showbizz
  • Steve Nestorovski