Talloze gegevens gebruikers sekssites ontvreemd

En weer een grote hack in een bepaalde hoek van het internet. Hackers hebben op sekssites talloze accounts gekraakt....

En weer een grote hack in een bepaalde hoek van het internet. Hackers hebben op sekssites talloze accounts gekraakt.

Heb je een account op AdultFriendFinder.com, Cams.com, Penthouse.com, Stripshow.com en/of iCams.com? Het spijt ons, maar grote kans dat je gegevens op straat liggen. Hackers hebben de gegevens van ruim 412 miljoen gebruikers van deze websites ontvreemd. Ook verwijderde profielen zijn door de hackers boven water gehaald. Opvallend is dat de websites hetzelfde moederbedrijf hebben: Friend Finder Networks.

Lees en zie ook: tv-priester gaat helemaal loco op anale seks (VIDEO)

Nederlands

Volgens De Telegraaf zijn vrijwel zeker ook Nederlanders het slachtoffer geworden van de enorme cyberinbraak. Zo'n 3,8 miljoen gebruikers zouden namelijk Nederlands als voertaal hebben ingesteld. Redelijkerwijs mogen we aannemen dat dat niet alleen Vlamingen zijn. Verder valt op dat veel gehackte profielen waren opgebouwd met e-mailadressen die eindigen op '.mil' en '.gov'. Dat zijn e-mailadressen die zijn voorbehouden aan Amerikaanse militairen en ambtenaren. Ook 'live.nl' komt veel voor.

Ashley Madison

Dat een dergelijke hack grote consequenties kan hebben, bleek in juli 2015. Toen vielen hackers datingsite Ashley Madison aan. Ook op deze website werden talloze gebruikersgegevens gestolen. Dat heeft vrijwel zeker tot zelfdodingen geleid, al kon dat niet helemaal bewezen worden.