Yes! Voyager Golden Record komt op vinyl

De Voyager Golden Record, de gouden langspeelplaat die met Voyager I en II de ruimte is ingestuurd, krijgt na een succes...

De Voyager Golden Record, de gouden langspeelplaat die met Voyager I en II de ruimte is ingestuurd, krijgt na een succesvol Kickstarter-project een commerciële lancering.

In 1977 werd de langspeelplaat meegestuurd met de twee onbemande Voyager-ruimtevaartuigen, die nog steeds zo ver mogelijk bij ons vandaan vliegen. Het idee kwam van Carl Sagan, een Amerikaanse astronoom.

Lees ook: Exoplaneet Proxima b, onze mogelijke nieuwe woonplek

https://www.youtube.com/watch?v=Bhuq9rNO_FQ&list=PLA5Z0m2JKyVJUgkMG08WP8KsAvLrjfkjP

Op de plaat staan naast een gecodeerde gebruiksaanwijzing geluiden en muziek die het leven en cultuur op aarde het best typeren, met de opzet dat een eventuele buitenaardse intelligentie de berichten misschien zal ontvangen en begrijpen.

Zo horen aliens die de plaat vinden begroetingen in 55 verschillende talen, waaronder Nederlands. Verder is er muziek te horen van onder anderen Bach, Beethoven en Chuck Berry. Naast popmuziek bevat de plaat geluiden uit de natuur en van machines en liederen van stammen over de hele wereld.

Kickstarter

Afgelopen woensdag werd een Kickstarter-project opgezet om in 2017 ter ere van het 40-jarige bestaan een commerciële lancering te bewerkstelligen, nu al is er al meer dan de beoogde 198.00 dollar opgehaald.

De speiclae LP vinyl box set , bestaande uit drie verschillenden platen, komt volgend jaar op de markt en zal naast alle geluiden veel extra materiaal bevatten, waaronder de 116 analoge afbeeldingen die ook werden meegestuurd. Must have voor iedere vinylfanaat.