Winnaar en verliezer van de dag: Victoria Webster vs. kotsende bruidegom Jason

In Nieuwe Revu iedere week aandacht voor een winnaar en verliezer. Maar het is natuurlijk zonde om niet dagelijks met co...

In Nieuwe Revu iedere week aandacht voor een winnaar en verliezer. Maar het is natuurlijk zonde om niet dagelijks met complimenten en modder te smijten. Dus doen we dat wel.

Winnaar van de dag: Victoria Webster

Amerikaanse wetenschappers hebben een 'biohybride' robot gemaakt uit het organische materiaal van een zeeslak en flexibele 3d-geprinte componenten.De spier uit de mond van de slak wordt gebruikt om de robot voort te bewegen. Het organische materiaal wordt nu nog met een extern elektrisch veld bestuurd, maar in de toekomst hopen de onderzoekers ook daarvoor organisch materiaal te gebruiken.

"We bouwen een levende machine", aldus hoofdonderzoeker Victoria Webster van de Case Western Reservere University in Ohio. Lees hier meer.

Verliezer van de dag: kotsende bruidegom Jason

Natuurlijk is de gedachte aan eeuwige trouw, dagelijks gezeur en jengelende kinderen om van te kosten. Maar laat het dan gewoon niet zo ver komen, vent. Puik staaltje timing, dat dan weer wel.