Bij de koffie: de beste fotografie van Nederlandse subculturen in de afgelopen 40 jaar

Nieuwe Revu staat al decennialang voor de beste fotografie van Nederland. Een traditie waar we als redactie veel waarde...

Nieuwe Revu staat al decennialang voor de beste fotografie van Nederland. Een traditie waar we als redactie veel waarde aan hechten. Beelden zijn net zijn net zo belangrijk als de geschreven reportages en interviews.

Door de jaren heen bepaalde Nieuwe Revu's fotografen het tijdsbeeld, werden prijzen gewonnen en ontstond er zo nu en dan een relletje. Om deze rijke historie te vieren, maakten we een zinderende zomerspecial die van kaft tot kaft gevuld is met heerlijke fotografie uit heden en verleden.

Subculturen

Centraal staan de verschillende subculturen die ons landje rijk is. Hippies, kakkers, junks, nerds, gabbers, provo's, rappers, christenen, slaven, meesteressen, punkers, strippers, proleten, nachtvlinders... Alles komt voorbij in de fotospecial.

De Nieuwe Revu Fotospecial ligt nu in de winkel en is hier te bestellen.

Gerard Wessel

Een belangrijke bijdrage aan de special is geleverd door  Nieuwe Revu-fotograaf Gerard Wessel. Geen enkele fotograaf heeft meer zijn vingerafdruk op Nieuwe Revu achtergelaten dan hij in de jaren tachtig en negentig.

Hij was de beeldchroniqueur van Amsterdam dat het ;even vierde zonder enige remming. Onlangs is zijn fotografieboek Circus Amsterdam uitgekomen. Verplichte kost voor iedere Nederlander met een hang naar de vrijheid-blijheid van weleer.